Bunlar da Saddam’ın kriptoları

Güncelleme Tarihi:

Bunlar da Saddam’ın kriptoları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Irak’ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin zamanında, Baas Partisi toplantılarında yapılan konuşmalar gün ışığına çıktı. Amerikan Ulusal Savunma Üniversitesi tarafından şimdilik bir bölümü yayınlanan tutanaklarda, diktatörün zihninin nasıl çalıştığı görülüyor.

Haberin Devamı

“OSMANLILAR mı?” diye soruyor toplantıda bir Baas üyesi. Saddam Hüseyin de, “Evet Osmanlılar” diyor: “Dini figürler tekrar canlandı. Sultanlar ve başkanlar için şimdi her zamankinden daha değerli oldular. Pan Arabizm, Araplara zulmeden, Osmanlı gibi yabancı dini devletlere karşı doğmuştu. Eğer bizimle savaşmak istiyorlarsa, savaşırız. Eğer iktidara gelip bize ateş açarlarsa, biz onlara dört katı ateş açarız.”

Saddam Hüseyin, bu sözleri, Irak’ı yöneten Baas Partisi’nin kapalı bir toplantısında sarf ediyor. Ve toplantıdaki diğer parti üyeleriyle hem halkın gözünde ateist görünmemek için neler yapmaları gerektiğini hem de İslam’ın yükselen etkisine karşı nasıl mücadele edeceklerini tartışıyor.

IRAK’IN MGK TUTANAKLARI

Amerikan Ulusal Savunma Üniversitesi bünyesindeki Anlaşmazlık Kayıtları Araştırma Merkezi (CRRC) tarafından İran-Irak Savaşı ile yürütülen bir çalışma kapsamında sadece ufak bir bölümü yayınlanan Baas kayıtları, Irak Hükümeti’nin resmi tutanakları.

Haberin Devamı

FÜZELERİ KENDİ SEÇİYOR

Kayıtlarda en dikkat çekici olan, Hüseyin’in paranoyalarını ve takıntılarını gösteren kısımlar. Örneğin İran-Irak Savaşı başladığında, İran’ın hava saldırısını İranlıların beceremeyeceğini, bunu onların yerine İsraillilerin yaptığına inanıyor.

Başka bir tutanakta, ellerindeki nükleer malzemeleri, İsrail’in saldırılarından korumak için milyonlarca kum torbasının altına saklatıyor. Ancak İsrail, malzemeleri hava saldırısıyla vurduğunda doğal olarak kum torbalarının hiçbir işe yaramadığı anlaşılınca, yardımcılarına neden malzemeleri dağın altına gömmedikleri için kızıyor.

Kuveyt yanılgısı

Dünyanın İran’ı Irak’tan daha çok sevdiğini çünkü İranlıların fahişeliğe daha yakın olduğunu iddia eden Saddam, ABD’nin ülkesine yaklaşımını da çoğu zaman yanlış yorumluyor. ABD İran’a silah sattığında bunun Irak’ı bitirmek için bir plan olduğunu düşünüyor. Kuveyt’i işgal etmesinden önce de ABD’nin kendisini desteklediğine inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!