Bundesliga'da son durum

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada son durum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 12:35

Hannover, Werder Bremen, Freiburg ve Stuttgart kazandı. Hamburg, Nürnberg ve Braunschweig kaybetti. Üç takımın da ligde kalma umutları azaldı. Lig ikinciliği için Schalke ile mücadele eden Dortmund, puan farkını altıya çıkardı. Hamburg'un yıldızı Hakan Çalhanoğlu “Artık sadece Allah bize yardım edebilir. Ligde kalmak için dua ediyorum” sözleriyle umutlarının azaldığı mesajını verdi.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'da 2013-2014 sezonunun 31. Haftası Hamburg için tam bir kabus oldu. Sezonun bitimine üç hafta kala sahasında Wolfsburg'a 3-1 kaybeden Hamburg ligde kalma umudunu yitirdi. Hamburg kaybederken rakipleri ise kazandı.

YIKILDI KALDI

Bundesligada son durum
Ligde kalma korkusu yaşayan yedi takımdan dördü 31. Hafta'da üç puan alarak büyük avantaj sağladı. Hannover 96, deplasmanda Frankfurt'u 3-2 yendi. Puanını 35'e çıkardı. Werder Bremen de 1-0 yenik duruma düştüğü maçta sahasında Hoffenheim'ı 3-1 yenerek 36 puana yükseldi. Freiburg seyircisi önünde M'Gladbach'ı 4-2 yenerek 35 puana ulaştı. Haftanın kapanış maçında Stuttgart, ligin güçlü takımlarından Schalke'yi 3-1 yenerek düşme hattından kurtuldu. Stuttgart'ın 28 puanı bulunuyor. Hamburg ise sahasında Wolfsburg'a 3-1 yenilerek haftayı puansız kapattı. 17. sıradaki Nürnberg sahasında Leverkusen'e 4-1, Braunschweig da seyircisi önünde B. Münih'e 2-0 yenilerek adeta kabus yaşadı.

DUA EDİYRUM

Bu sezon gösterdiği performans ve attığı gollerle bir çok maçta Hamburg'a adeta hayat veren Hakan Çalhanoğlu, alınan yenilgiden sonra ligde kalma konusunda umutsuz olduğunu söyledi. Genç futbolcu “Artık sadece Allah bize yardım edebilir. Ligde kalmak için dua ediyorum” dedi.

Ligde düşme korkusu devam eden dört takım arasında Hamburg'un maç programı diğerlerine göre daha zor. Hamburg, son üç maçını Augsburg (D), B. Münih ve Mainz (D) ile oynayacak.

HANNOVER BELİRLEYECEK

Ligde düşme endişesi yaşayan takımlardan Stuttgart ile Nürnberg, Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Hannover ile oynayacak. Hannover'in bu takımlarla yapacağı maçlarda alacağı sonuçlar ligde kimi düşüp kimin düşmeyeceğini belirleyecek. Hannover bu hafta Suttgart ile oynayacak. Gelecek hafta ise Nürnberg ile karşılaşacak. Stuttgart, Hannover dışında Wolfsburg ve B. Münih (D) ile maç yapacak. Nürnberg ise Mainz (D) ile Schalke (D) ile deplasmanda karşılaşacak. Sonuncu Braunschweig ise kısmen daha kolay rakiplerle karşılaşacak. Braunschweig, ligde hedefi kalmayan Hertha, Augsburg (D) ve Hoffenheim ile oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!