Bulmak Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Bulmanın Zıt Anlamlısı

Güncelleme Tarihi:

Bulmak Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir Bulmanın Zıt Anlamlısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2020 13:49

Bulmak kelimesi günlük hayatta çok sık kullanılan kelimelerden birisidir. Bulmak kelimesinin zıt anlamlısı veya karşıt anlamlısını öğrenmek mümkündür. Peki Bulmak kelimesinin zıt anlamlısı nedir? Bulmanın zıt anlamlısını detaylıca inceledik.

Haberin Devamı

Dilimizde bulunan birçok kelimenin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı bulunmaktadır. Bulmak kelimesinin en yaygın kullanılan zıt anlamlısı ise kaybetmek kelimesidir. Bulmak kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde birçok farklı anlamı ile açıklanmıştır. Bu kelimenin anlamı bir şeyi veya bir kişiyi arayarak karşılaşmak veya bir şeyi elde etmek anlamlarına gelmektedir.

 Bulmak Zıt Anlamlısı

 Zıt anlamlı kelimeler anlam bakımından birbirlerinin zıttı olan kelimelerdir. Karşıt olan bu kelimeleri öğrenmek ve cümle içerisinde kurmak mümkündür. Bulmak kelimesinin ise sözlüklerde birkaç zıt anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Bulmak kelimesinin zıt anlamlı kelimeleri şu şekildedir:

 - Yitirmek, Kaybetmek

 Türk Dil Kurumu sözlüklerinde bir şeyi arayarak karşılaşmak anlamına gelen bulmak kelimesinin karşıt anlamları bulunmaktadır. Bu kelimenin karşıt anlamlı kelimeleri yitirmek ve kaybetmek kelimeleridir. Bu kelimeler ile bulmak kelimesi birbirlerinin zıttı kelimeleridir. Karşıt anlamlar barındırmaktadır. Bu sebeple bu kelimeler bulmak kelimesinin karşıt anlamlı veya zıt anlamlı kelimeleridir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!