Bulgarlar da peşine düştü

Güncelleme Tarihi:

Bulgarlar da peşine düştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 00:00

13 Bulgar vatandaşının böbreğinin İstanbul’da Dr.Yusuf Erçin Sönmez tarafından alındığını iddia eden Sofya, Türkiye’ye başvurup operasyonları yapan ekibin ifadesinin alınmasını istedi

BULGAR Adli makamları, 13 vatandaşının böbreğini Kadıköy’deki Yeşil Bahar Hastanesi’nde ameliyatla alıp başkalarına nakleden doktor ve ekibinin bulunup ifadesinin alınması için Adalet Bakanlığı’ndan yardım istedi. Mağdurlardan Stefan İvanov Aleksandrov, Bulgaristan’ın "24 Saat" adlı gazetesinin gösterdiği fotoğraftan böbreğini alan kişinin Doktor Yusuf Erçin Sönmez’ olduğunu teşhis etmişti.

SARI SAÇLI ARACI

Bulgar adli makamları, Adalet Bakanlığı Uluslarası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne bir yazıyla başvurarak Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adli yardım istedi. Yazıda 13 Bulgar vatandaşının böbreklerinin 12 Ocak 2004 ile 2 Mart 2005 tarihleri arasında Türkiye’de yapılan operasyonla alındığı anlatıldı. 13 kişinin Türkçe ve Bulgarcayı çok iyi konuşan uzun boylu, uzun sarı bukle saçlı 25 yaşlarındaki Sema adlı kadın aracılığı ile Türkiye’ye geldiği anlatılan yazıda, operasyonun mavi neon ışıklı yazılı üç katlı, beyaz boyalı Özel Yeşil Bahar Hastanesi’nde yapıldığı belirtildi.

Sofya Milli Tahkikat Dairesi Soruşturma Savcısı Aneta Mileno Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’ndan operasyonu yapan doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinin kim olduğunun belirlenmesini ve bu kişilerin ifadelerinin alınmasını talep etti.

KAÇ PARA ALINDI

Hastanenin sahibi ve müdürünün de ifadesinin alınması istenen yazıda, organ ticareti için aracılık yapan Sema adlı kadının bulunması istendi. Savcı Aneta Mileno, ifadesi alınacak kişilere ameliyatı kimlerin yaptığı, böbreği alınan kişilere nasıl ulaşıldığı, ne kadar para verildiği ve organların kimlere verildiğinin sorulmasını istedi.

İnterpol Daire Başkanlığı, Çiftehavuzlar’daki Yeşil Bahar Hastanesi’nin telefonuna çıkan kadının, doktor Yusuf Erçin Sönmez’in hastanede cerrahlık yaptığını söylediği bilgisini de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile Uluslararası Hukuk Dışilişkiler Müdürlüğü’ne bildirdi.

6 ay meslekten men edilmişti

Üç kez suçüstü yapılan ve Tabip Odası tarafından 6 ay meslekten men edilen Yusuf Erçin Sönmez’in Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 1 yıl 1 ay 10 günlük cezası da ertelenmişti. Sönmez şimdi Tosunoğlu Kadın Doğum ve Cerrahi Kliniği İşletmeciliği Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Y.B.E Özel Sağlık Hizmetleri Ltd şirketi’nin ortağı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!