Bulgar belediyesi "Ermeni soykırımı" kararını iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Bulgar belediyesi Ermeni soykırımı kararını iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 14:27

Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Yambol şehrinin Belediye Meclisi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanıyan önceki kararını iptal etti.

Haberin Devamı

Yanbol Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada, daha önceki kararı iptal için alınan yeni karar, 8 aleyhte oya karşılık 20 oyla kabul edildi. Oylamada iki meclis üyesi çekimser kaldı.

Yerel mecliste, iktidardaki GERB (Arma) partisinin 17 üyesinin girişimiyle alınan yeni karar için, ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) üyeleri aleyhte oy kullandı.

Yambol'da iş adamlarına ait çeşitli örgütleri, aşırı milliyetçi çevrelerin baskısı ile 2010 yılında alınan karar yüzünden Yambol– Edirne arasındaki işbirliğinin önemli ölçüde zarar gördüğünü, dostluk ve ticaret ilişkilerinin zedelendiğini vurguluyordu.

Bu arada, Ermenistan'ın Sofya Büyükelçisi Arsen Shoyan da Bulgar parlamentosundaki en küçük gruba sahip olan ve ırkçı yaklaşımlarıyla tanınan ATAKA partisi yetkilileriyle görüşerek, belediye meclisinin yeni kararının "büyük bir uluslararası skandal" yaratılabileceğini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!