Bülent Ersoy’u vuran Hacı Tepe’nin cezası 14 yıla indirildi

Güncelleme Tarihi:

Bülent Ersoy’u vuran Hacı Tepe’nin cezası 14 yıla indirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2006 12:58

Adana’da ünlü sanatçı 54 yaşındaki Bülent Ersoy’u, 1989’da ‘Çırpınırdı Karadeniz’ şarkısını söylemediği gerekçesiyle sahnede kurşun yağmuruna tutarak yaraladığı iddiasıyla 16 yıl hapis cezasına mahkum edilen 44 yaşındaki Hacı Tepe’nin cezası, yeni Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) uygulanmasıyla 14 yıla indirildi.

Yaklaşık 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra 1991 affıyla cezaevinden çıkan Tepe, Ersoy’u yaralamasını gençlik hatası olarak değerlendirerek, “O bir duayen ellerinden öpüyorum” dedi. Ceza indirimi; Tepe’nin ancak bu tarihten sonra bir suç işlemesi halinde lehinde bir değerlendirme sağlayabilecek.

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy’un Genç Eğlence Tesisleri’nde yaralanmasıyla ilgili dava dosyası yeni yasaya göre uyarlama yapılmak üzere 17 yıl aradan sonra adliyenin bodrum katındaki emanet bölümünde bulunan tozlu raflardan çıkartıldı. Uyarlama davasına Ersoy’u sahnede öldürmeye teşebbüs eden Hacı Tepe çok sayıda adamı ile birlikte geldi.

Avukatları Uçar Erdal ve Veysel Gürel’in de katıldığı duruşmaya, Bülent Ersoy ile avukatı katılmadı. Mahkeme başkanı tarafından Tepe’nin önce kimlik tespiti yapıldı. Evli 7 çocuk babası olduğunu belirten Hacı Tepe aylık 1000 YTL kazançla emlakçılık yaparak geçimini sağladığını söyledi. Hacı Tepe, savunmasında ve son sözünde eski savunmalarını tekrarladığını belirterek konuşmak istemedi. Tepe, daha önceki savunmalarında, 17 yıl önce, arkadaşları ile eğlenmek için gazinoya gittiğini belirterek, “Bülent Ersoy aşığı biriyim. Kendisine çiçek yolladım. Çırpınırdı Karadeniz’i söylemesini rica ettim. Ama iki kez bu isteğimi geri çevirince arkadaşların yanında mahcup oldum. O an öfkelenerek tabancamı çıkartıp ayaklarına sıktım” demişti.

‘9 YIL CEZA VERİLMELİ’

Hacı Tepe’nin avukatları Veysel Güler ve Uçar Erdal, müvekkilleri olan Tepe’nin suçunun ‘Öldürmeye teşebbüs’ değil ‘yaralama’yı içerdiğini belirterek, “Bülent Ersoy ünlü bir sanatçı olduğu için mahkeme o dönem etki altında kalıp Hacı Tepe’ye fazla ceza vermiştir. Eğer bugün bu suç işlenmiş olsaydı yaralama olacaktı. Hacı Tepe, Bülent Ersoy’a 4 - 5 metre uzaklıktaydı. Kendisi atıcı biridir. Ayaklarına sıkmıştır. İsteseydi rahatlıkla öldürebilirdi. Hacı Tepe’ye verilecek cezanın alt sınırı yeni yasaya göre 9 yıldır” dedi.

CEZASI 14 YILA İNDİRİLDİ

Mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir süre ara verdikten sonra kararını açıkladı. Hacı Tepe, ünlü sanatçı Bülent Ersoy’u öldürmeye teşebbüs suçundan yeni yasanın 81’nci maddesine göre ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 35’nci maddeye göre 14 yıla indirildi. Başka bir indirim uygulanmadı.

‘PİŞMANIM’

Duruşmadan sonra avukatlarıyla birlikte Adliyeden ayrılan Hacı Tepe, 17 yıl önce Bülent Ersoy’u sahnede yaraladığına pişman olduğunu söyledi. 1991’de çıkarılan Terörle Mücadele Yasası’ndan faydalanarak 44 ay 12 gün tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuşan Tepe, “Gençlik hatasıydı. O bir duayendir. Kendisine saygı duyuyorum. Ellerinden öpüyorum” dedi.

KARAR TEMYİZ EDİLDİ

Tepe’nin avukatlarından Veysel Gürel, 14 yıl cezazayı fazla bulduklarını belirterek kararı temyiz etti. Tepe’ye verilen kararın eski yasaya göre daha fazla olduğunu savunan Avukat Güler, “Yeni yasa Hacı Tepe lehineydi. Eski yasada işlediği suç 15 ile 20 yıl hapis cezasını içeriyordu. Mahkeme teşdit (şiddetini artırma) hakkını kullanarak alt cezaya bir yıl ekleyerek 16 yıl vermişti. Yeni yasada ise alt sınır 9 yıl olmasına karşın mahkeme teşdit hakkını 5 yıl olarak kullanarak Hacı Tepe’ye 14 yıl hapis cezası verdi. Oysa, alt sınır 9 yıla teşdit olarak 1 yıl eklenerek 10 yıl ceza verilmeliydi. Kararı temyiz ettik. Yargıtay’dan kararın lehimize bozulacağını sanıyorum” dedi.

Tepe’nin diğer avukatı Uçar Erdal ise uyarlama davasıyla Tepe’nin cezasının 2 yıl geriye çekildiğini belirterek, “Hacı Tepe 1991 affıyla cezaevinden çıktı. Yaklaşık 4 yıl cezaevinde yattı. Cezasındaki indirim sayesinde benzer bir suç işlemesi halinde infazında düşme olacaktır. İnfazı ise 29 Mart 2007’de sona eriyor. Ancak, Hacı Tepe, artık bir işadamıdır. Suç işlemez” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!