‘Bugünlerde Atatürk'e çok ihtiyacımız var’

Güncelleme Tarihi:

‘Bugünlerde Atatürke çok ihtiyacımız var’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2007 14:55

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, gittiği Zonguldak'ta çarpıcı mesajlar verdi. Laiklik ilkesi doğrultusunda, tüm siyasi görüşlerin dışında kalarak, milletin birlik ve beraberliği için çalıştıklarını belirten Bardakoğlu, “Bugünlerde Atatürk'e ayrı bir ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Bardakoğlu İl Müftülüğü personeline yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı için gittiği Zonguldak’ta, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti. Vali Erkmen Bardakoğlu’na, Devrek Bastonu ve kömür tozundan yapılmış saat hediye etti. Vali Erkmen’e, diyanet yayınlarından oluşan yayınlar ile Atatürk’ün din ve bilim görüşlerinden oluşan kitabı hediye eden Bardakoğlu, “Bugünlerde O'na ayrı bir ihtiyacımız var” dedi.

Ali Bardakoğlu, daha sonra Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katıldı. Bardakoğlu birlik, beraberlik, sevgi ve saygının korunması durumunda üstesinden gelinmeyecek hiçbir şeyin olamayacağını belirterek şöyle konuştu: “Din hizmetini biz iyi ve sağlıklı bir şekilde verebilirsek, günümüz insanını islam dininin aydınlık bilgisiyle, sağlıklı ve doğru bilgisiyle aydınlatabilirsek inanıyorum din bizi yarınlara taşıyan önemli bir güç kaynağı olacaktır. Ama bu din hizmetini zamanında veremezsek, islam dininin aydınlık bilgisini hurafelere, yanlış inançlara katarsak, onları ayıklamazsak, din olarak sunarsak eminim din, sorunları çözmek yerine, bazen yeni yeni sorunlar da üretebilecek bir atmosfer oluşturabilir. Türkiye’de 80 bin din görevlisi ile, islam dininin o aydınlık bilgisini, bütün insanları kucaklayan, insanlara dünyada ve ahirette mutluluk veren o bilgisini ulaştırmayı, kucaklayıcı din hizmetini sunmayı çok önemli bir görev biliyoruz. Zaten böyle olduğu içindir ki biz laiklik ilkesi doğrultusunda, tüm siyasi görüşlerin dışında kalarak, milletçe birliği, bütünlüğü, birleşmeyi, bütünleşmeyi amaç edinerek kendi işimizi en iyi şekilde yapmanın heyecanı ve gayreti içindeyiz.”

Haberin Devamı

6 BİN SÖZLEŞMELİ İMAM ALINACAK

Türkiye genelinde 10 bin civarındaki camide din görevlisi kadrosunun boş olduğunu da kaydeden Ali Bardakoğlu, şöyle devam etti: “Halen ülkemizde 10 bin civarında camimizde kadromuz ve din görevlimiz yok. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 6 bin camimiz için sözleşmeli kadro temini gayreti içerisindeyiz. 2 bin 500 kadar da Kuran Kurslarımız için sözleşmeli Kuran öğreticisi istihdamını planladık. İnanıyorum ki Ramazan ayına bunları yetiştirebilirsek birçok kadrosuz camimizde sorunu çözmüş olacağız. Çünkü kadrosuz camide, devletin din görevlisi vermediği camide halkımız kendi imkansızlıkları içinde geçici çözüm yolları bulmakta. Fakat buldukları bu çözüm yolları da bir takım sıkıntılar üretebilmektedir. Onun için ülkemizin en uç noktalarına kadar hizmet götüren Diyanet İşleri Başkanlığı bunu çok önemsemektedir.”

Haberin Devamı

MADEN ŞEHİTLERİ İÇİN DUA

Din görevlilerinin maaşlarından küçük ve mütevazi kesintiler yaparak maddi olanaksızlıklar nedeniyle okuyamayan 3 bin kız çocuğunun okula gitmelerini sağladıklarını belirten Bardakoğlu, kadınları eğitmeyen toplumların geri kalmış toplumlar olduğuna dikkat çekti. Bardakoğlu, kadınları toplumun bütün gelişmelerinde pay sahibi edemeyen toplumların, gerçekten o medeniyet karşısında geri kalmaya mahkum olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!