Bugün ne pişirsem? Tarifleriyle iftar menüleri: Fıstıklı şekerpare tarifi

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne pişirsem Tarifleriyle iftar menüleri: Fıstıklı şekerpare tarifi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 14:40

İftar menüleri, akşam için hazırlık yapan vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. ‘Bugün ne pişirsem?’ sorularınıza yanıt olabilecek tarifleri derlemeye devam ediyoruz. İster örnek iftar menüleriyle isterseniz de Ramazan sayfasında yer alanlar tariflerle siz de kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte barbunya, fıstıklı şekerpare tarifi, domates soslu köfte tarifinden oluşan iftar menüsü!

Haberin Devamı

Ramazan ayının 15. gününde iftar menüleri için arayışlar sürüyor.  Her gün farklı bir tarif beklentisinde olanlar vatandaşlar, kolay ve pratik lezzetlerle enfes iftar sofraları hazırlamaya çalışıyor.  ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları örnek iftar menüleriyle kolayca yanıt buluyor. Ramazan ayının 15. gününde iftar menüleri için arayışlar sürüyor.  Her gün farklı bir tarif beklentisinde olanlar vatandaşlar, kolay ve pratik lezzetlerle enfes iftar sofraları hazırlamaya çalışıyor.  ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları örnek iftar menüleriyle kolayca yanıt buluyor.  Sizler de ana yemek, tatlı veya salatadan oluşan örnek menülerle yanıt bulabilirsiniz.  Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek yemek tariflerine bakarak kendi iftar menünüzü oluşturabilir, dilerseniz de örnek iftar menülerinden faydalanabilirsiniz. Günün iftar menüsü: Barbunya tarifi, fıstıklı şekerpare tarifi, domates soslu köfte, fıstıklı şekerpare

FISTIKLI ŞEKERPARE

200 gr. Un
50 gr. toz Antep fıstığı
25 gr. irmik  2,5 yemek kaşığı
1 paket kabartma tozu
2 dolu yemek kaşığı toz badem
4 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
2 adet yumurta1 avuç Antep fıstığı

 

Haberin Devamı

Şerbeti için Malzemeler

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 – 4 damla limon suyu

DOMATES SOSLU KÖFTE

• 500gr kıyma
• 1 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı ekmek içi
• 3-4 diş sarımsak
• 1 adet kuru soğan
• Karabiber
• Kimyon
• Tuz

Sos için:

• 2 adet büyük boy domates
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Kekik
• Tuz
• Karabiber

Üzeri için:

• Kaşar Peyniri

Hazırlanışı

Yumurta, soğan, sarımsak ve maydanozu rondoda çekinKıyma, ekmek içi ve baharatlar ilave edilerek köfte harcını yoğurun. Vaktiniz var ise 1-2 saat buzdolabında, dinlendirin Köfteler şekillendirilerek fırın kabına dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Köfteler pişerken domates sosunu hazırlayın. Domatesler soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Diğer malzemeler eklenerek 10-15dk kaynatın.Köfteler hazır olduktan sonra domates sos üzerine gezdirin ve fırına tekrar sürün. Sos kaynayıp, koyulaştıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpin. Peynirler eridikten sonra fırından alın. Afiyet olsun.

BARBUNYA

Malzemeler:

Haberin Devamı

500 gram ayıklanmış taze barbunya
3 küçük domates
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 sivri biber
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 demet maydanoz

Hazırlanışı

Bir tencereye yağ ve küçük doğranmış soğanlar konulup hafifçe çevrilir. Temizlenmiş ve dörde bölünmüş havuçlar ve biber karışıma eklenip bir süre harlı ateşte pişirilir. Kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesler ve dörde bölünmüş sarımsaklar da tencereye konulur. Birkaç dakika karıştırılarak ateşte çevrilir. Önceden haşlanmış barbunya şeker ve tuz konulup biraz daha harlı ateşte pişirilir. 1-2 bardak sıcak su tencereye konulur ve ağzı kapalı olarak hafif ateşte barbunya ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Üzeri maydanozla süslenip ılık olarak servis edilir.

 

Haberin Devamı

Diş fırçalamak orucu bozar mı? sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.  Ramazan ayının üçüncü haftasında olan Müslümanlar, orucu bozan durumları inceleyerek ibadetlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışıyor.  Özellikle her gün tekrar ettiğimiz diş fırçalama alışkanlığının oruç için bir risk teşkil edip etmediği merak ediliyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konu hakkındaki açıklaması!

BAKMADAN GEÇME!