Bugün bankalar açık mı, cumartesi bankalar kaça kadar açık? Hafta sonu bankaların çalışma saatleri 2022

Güncelleme Tarihi:

Bugün bankalar açık mı, cumartesi bankalar kaça kadar açık Hafta sonu bankaların çalışma saatleri 2022
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 10:50

Hafta sonu bankaların çalışma saatler işlem yapmak isteyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Cumartesi günü hafta içine yetişmeyen işler ve ödemeler için bir çok vatandaşlar bugün bankalar açık mı, cumartesi günü bankalar kaça kadar açık sorusunun cevabını arıyor. İşte, hafta sonu bankaların çalışma saatleri hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri havale, EFT, kredi ödemesi gibi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar bankaların çalışma saatleri konusunda araştırmalara hız kazandırdı. Peki, bugün bankalar açık mı, cumartesi bankalar kaça kadar açık? Hafta sonu bankaların çalışma saatleri...

HAFTA SONU CUMARTESİ VE PAZAR BANKALAR AÇIK MI?

Bankalar hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 09:00 - 12.30 arası ve 13.30 - 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Hafta sonu cumartesi ve pazar günleri bankalar işlem yapmamakla birlikte, AVM, Havalimanı ve büyük marketlerin içerisinde yer alan bankalar hafta sonları da hizmet verebilmektedir.

Hangi AVM'de hangi bankanın açık olduğu bilgisine ulaşmak için en yakın AVM müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

CUMARTESİ- PAZAR EFT OLUR MU?

FAST sistemi ile EFT'lerde mesai sınırı ortadan kalkıyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor. Böylece hafta sonu EFT kısıtlaması kalkmış oldu. Hafta sonu yapılan EFT işlemleri daha önce bankaların mesai yaptığı dönemlerde gerçekleştirilebiliyordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7/24 anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi ile birlikte, elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi ile kolay ve pratik bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de kullanıma sunuldu.

FAST işlemi ile 7/24 1000 TL’ye kadar EFT yapılabilir ve EFT hesaba aynı gün ulaşabilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!