Bugün 23 Nisan fena üşüyor insan

Güncelleme Tarihi:

Bugün 23 Nisan fena üşüyor insan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2005 01:27

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Ancak, yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, birçok ildeki kutlamaları olumsuz etkiledi.
  Geçmişi gereksiz yüceltme

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC’de coşkuyla kutlandı. Ancak, yurdu etkisi altına alan yağışlı hava bir çok ildeki kutlamaları olumsuz etkiledi. Dün gün boyu yağan yağmur ve soğuk hava Ankara başta olmak üzere bazı illerdeki bazı açık hava kutlamalarının ertelenmesine neden neden oldu.

DENKTAŞ’LI TÖREN

KKTC’de dün törenlerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Rauf Denktaş’ın ülkenin birinci cumhurbaşkanı unvanıyla katıldığı son resmi tören oldu. Lefkoşa’daki resmi törenlere 7. Uluslararası Çocuk ve Barış Festivali’ne katılmak üzere adaya gelen yabancı ülke çocukları da katıldı.

BOSNA’DA COŞKU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zenica’daki Avrupa Birliği Gücü’ne bağlı (EUFOR) Bosna Hersek (BH) Çok Uluslu Manevra Tabur Komutanlığı’nı ziyaret eden 6 ilköğretim okulundan 48 çocuk tarafından coşkuyla kutlandı. Ellerindeki Türk bayrakları ile tabura gelen çocuklar, Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Ali Gökçen Özdem ile diğer subay ve astsubaylar tarafından karşılandı. Yarbay Özdem, temsili olarak makamına, Zenica Aliya Nametek İlköğretim Okulu’ndan Admir Meciç’i oturttu. Türkçe pop şarkıları eşliğinde eğlenen çocuklar, subay ve astsubaylarla öğle yemeği yediler.

Bayraklı coşku

Samsun Valilik binası önüne asılan dev Atatürk postesi, önünde dalgalanan Türk Bayrağı ile ilginç bir görüntü ortaya çıkardı. (Üstte) İzmir Alsancak Stadyumu’nda ise gösteriler büyük bir coşku içinde geçti. Törene katılan öğrenciler rengarenk kıyafetleriyle renk cümbüşü oluştururken, tribünlerdeki çocuklar da gösterilere, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik ettiler.

11 derece titretti

İSTANBUL
’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, hafif yağmurlu havada yapılınca öğrenciler hem ıslandı, hem de yağışla gelen ve dün en yüksek 11 derece olan havada üşüdü. Öğrenciler, birbirlerine sarılarak ve yerlerinde hareket ederek ısınmaya çalıştı.

Alkışlar onlara

İzmir Alsancak Stadyumu’ndaki gösterilerin en ilginci Çin’den gelen öğrencilerdi. Çinli öğrenciler kızıl bayraklarla yaptıkları gösterilerle ve açtıkları Türkiye ile Çin arasındaki dostluğu gösteren pankartla da büyük alkış topladı. Ancak Çin grubunun öğretmenlerinden Li Na’nın çantasının çalınması üzüntü yarattı. Polis çantayı çalan iki çocuğu yakaladı.

Dansöz sandılar

ZONGULDAK’taki törende Valiliğin davetlisi olarak gelen Ukrayna Halk Dansları Topluluğu’na dansöz şoku yaşatıldı. Konuk ekibin getirilmesinde aracılık yapan ve TTK’da işçi olarak çalışan İsmail Ulubay, dansöz kıyafetli diye müziği durdurarak genç kızı sahneden indirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!