Bugün 11.30'da Yalova'ya feribot kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Bugün 11.30da Yalovaya feribot kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tuzla Kahraman Sadıkoğlu Tersanesi'nden bugün saat 11.30'da Yalova, Değirmendere'ye gönüllü taşımak üzere bir gemi kalkacağı duyuruldu. Değirmendere Belediyesi, AKUT ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın öncülük ettiği yardım kampanyası için yapılan, duyuru ve çağrı niteliğindeki yazılı açıklamada, ‘‘Tercüme yapabilecek, enkazda çalışabilecek, yaralılara bakabilecek herkese ihtiyaç var’’ denildi. 1000'e yakın kişiyi alabilecek gemiyle bölgeye yardım malzemesi ve insan gücü götürmeyi hedefleyen gönüllüler, gelmek isteyenlerin yanlarında mutlaka en az kendilerine yetebilecek kadar su, fener, uyku tulumu ve ekmek, bisküvi gibi yiyecek almalarını tavsiye ettiler.

Açıklamada, ‘‘Gelin beraber yardım edelim, lütfen kendiniz gelemeyecek olsanız bile bu mesajı başkalarına iletin'' diye yardım çağrısı yapıldı. Yardım götürecek 'Hesfibel Marine' adlı geminin E-5 İçmeler sapağından sapıldıktan sonra, Tuzla tersaneleri sırasında bulunabilecek olan Kahraman Sadıkoğlu Tersanesi, Gisas İskelesi'nden kalkacağı belirtildi. Bilgi almak isteyenler 0 532 654 65 40 ve 0 532 346 81 55 no'lu telefonları arayabilirler.

Tıbbi malzeme gerekiyor

Afet bölgesinde, yaralıların tedavisi ve salgın hastalıkların önlenmesi için gerekli tıbbi malzeme büyük önem taşıyor. Yetkililer, şilte, nevresim, yastık, battaniye, ameliyat eldiveni, maske, sterilizasyon malzemesi, ceset torbası ve ağrı kesicilerin, öncelikle ihtiyaç duyulan malzemeler olduğunu söylediler.

Bu ihtiyaçları gözönüne alan Lokman Hekim Sağlık Vakfı, dün Gölcük ve Adapazarı'na sterilizasyonda kullanılmak üzere kireç ve formol ile ceset torbası, ağrı kesiciler, şilte, çarşaf, nevresim, yastık ve battaniye gönderdi. Vakıf, yaralılara müdahale amacıyla 2 ambulans, 2 doktor, 1 röntgen teknisyeni ve 1 laborantı da Gölcük ve Adapazarı'nda çalışmak üzere yola çıkardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!