Budak, Bahçeli'nin çayını içip, söyleşti

Güncelleme Tarihi:

Budak, Bahçelinin çayını içip, söyleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÖLÜCÜBAŞI Abdullah Öcalan dosyasının Başbakanlık'ta bekletilmesi kararının alındığı liderler zirvesinden sonra MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'yi telefonla arayarak kutlayan DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, dün Bahçeli'nin çayını içti. Bahçeli'yi makamında ziyaret eden Budak, yaklaşık 35 dakika görüştü. Budak, Türkiye'nin bütün meseleleri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Uygulanacak ekonomik programın sosyal boyutunun getireceği yükleri de konuştuklarını kaydeden Budak, şunları söyledi:

‘‘Siyasal karşıtlığın bir işe yaramadığını hepimiz biliyoruz. Bir gruba, bir siyasal anlayışa, bir siyasal partiye karşı siyaset yapılmaz. Siyaset Türkiye'nin etnik kimliği, inanç farkı ne olursa olsun bütün insanlarının mutluluğu için yapılmalıdır noktasında, Sayın Bahçeli ile önemli bir uyuşma içinde olduğumuzu tespit ettim. Bu çerçevede bir konuşma oldu. Kimsenin böyle görüşmelerle ideolojisini terk etmesi sözkonusu değildir. Sağcı sağcı olacaktır, solcu solcu olacaktır. Önemli olan da budur.’’

Türban operasyonu kıl payı tamam

LİDERLERİN uyarısı üzerine; DSP, ANAP ve MHP milletvekilleri daha önce Anayasa Komisyonu'nda geri çevirdikleri ‘Meclis çalışmalarına başı açık katılma zorunluluğu’na ilişkin içtüzük değişikliğini gerçekleştirdiler.

FP'li Merve Kavakçı'nın Genel Kurul'da yarattığı türban krizinin ardından yapılmak istenen düzenleme, bu kez Anayasa Komisyonu'nda MHP'nin 4, ANAP'ın ise 1 fire vermesiyle kılpayı gerçekleşti. Daha önceki denemelerde, ortaklar aralarında anlaştıkları halde ANAP ve MHP'li üyeler DSP'yi yalnız bırakmış ve sonuç FP ve DYP'yi memnun etmişti. Ancak koalisyon ortağı partilerin liderlerinin ikazları üzerine, içtüzüğün 56 maddesine ‘Milletvekilleri Meclis çalışmalarına başı açık katılır’ hükmünün konulması için tekrir-i müzakere yapılması kararlaştırıldı. Terkir-i müzakere talebi, dünkü toplantıda 11 DSP, ANAP ve MHP'linin oyu ile istendi. FP'liler, daha çok MHP ve ANAP'lıları hedef alan konuşmalar yaptılar. Komisyon Başkanı ANAP'lı Ertuğrul Yalçınbayır da liderinin uyarısına rağmen önergenin aleyhine konuştu ve ret oyu kullandı. Önerge 10'a karşı, 11 oyla kabul edildi. 6 DSP, 3 ANAP ve 2 MHP milletvekili önergeye destek verdi. Toplantıya MHP'den Şaban Kardeş, Mustafa Veryaka ve Mehmet Kundakçı katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!