Bu ülke onları seviyor

Güncelleme Tarihi:

Bu ülke onları seviyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 22:05

Vietnam Savaşı’nda napalm bombasının dehşetiyle kaçarken çekilmiş fotoğrafla simge haline gelen Kim Phuc, İstanbul’da Şehitler Tepesi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Sanatçı Zülfü Livaneli ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte, toplam 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısının yaşandığı yere gelen UNESCO İyi Niyet Elçisi Kim Phuc, elindeki karanfili patlama noktasına bırakarak dua etti. Kim Phuc, şunları söyledi: “Burada bulunmak büyük bir onurdur. Birkaç gün önce şehit düşen kahramanlara kalbimin derinliklerinden saygı sunmak için burada bulunuyorum. Bütün şehitlerin ailelerine ve acı çekenlere sabırlar diliyorum. Acılı ailelere şunu söylemek istiyorum; bu ülke onları seviyor, İstanbul onları seviyor. Tanrı onları seviyor.”

Zülfü Livaneli de “Kim, ‘çocuklar ölmesin, savaşlar olmasın, gençler toprağa düşmesin’ diye uğraşan, hayatını buna adamış bir insan. ‘Ben kurtuldum, şanslıydım. Ama Aylan bebek ve diğer çocuklar kurtulamadı’ diyor. Biz de burada toprağa düşen gençlerimizi, şehitlerimizi anmak için buradayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!