Bu seferki en korkuncuydu

Güncelleme Tarihi:

Bu seferki en korkuncuydu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 14:37

Haberin Devamı

Gece yarısı yine 5.9’luk depremle sarsılan İzmirliler, beş günder aralıksız süren sarsıntıların kabusa döndüğünü belirtiyor. İzmirliler yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

 

Bekir Konuş: “Yarı uyku halinde iken birden şiddetli bir sarsıntı hissettim kalktığımda her yer sallanıyordu çok korkmuştum. Birden koşarak dışarı çıkmak istedim çok büyük bir kâbustu inşallah bir daha olmaz evlerimize giremiyoruz dengemiz bozuldu”.

 

Gece 00.40’da meydana gelen depremin ardından İzmir halkının hala panik halinde olduğunu yazan Elif Süer, bütün geceyi sokaklarda panik ve telaş içinde geçirdiklerini, deprem çantaları başucunda doğal afetin akıbetini beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

 

 

“İLK YAZAN BENİM”

 

Sabaha karşı 03:46’da hurriyet.com.tr’ye depremin ardından yaşadıklarını Akın Çinko şu cümlelerle ifade etti; “Buraya ilk ben yorum yazıyorum herhalde çünkü herkes dışarıda ve trafik birçok bölgede kilitlendi. Gerçekten üst üste yaşanan depremler halkı çok etkiledi. Çok zor bir durum.”

 

 

ÇARPIK KENTLEŞME VE RANT KAVGASI

 

Rant için çürük bina yapanların inşa ettiği yapılarda yaşamak zorunda bırakıldıkları için korku içinde beklemeye mecbur kaldıklarını ifade eden Okan Ak, “Deprem öldürmez, aç gözlülerin yaptığı ve yaptırttığı çürük binalar öldürür. Çarpık kentleşme ve rant sevdası= milyonlarca panik atak hastası. Bu insanlardan hesap sorulduğunu görebilecek miyiz acaba” yazarak korku ve öfkesini dile getirdi.

 

"HİÇ BİTMEYECEK GİBİ”

 

Artarda süren depremler nedeni ile psikolojilerinin bozulduğunu belirten Funda Eroktay ise, hiç bitmeyecek gibi her an sallandıklarını, en son yaşanan depremin diğerlerinden çok daha fazla korkuttuğunu anlatarak düşüncelerini paylaştı.

Haberin Devamı

 

 

“DOLGU ALANLARDA BEKLEMEYİN”

 

Depremden kaçan insanların Kordon’a gittiğini ve Kordon’un doldurma bir alan olması nedeni ile tehlikeli olabileceğini yazan Okan Kocabıyık İzmirlileri şöyle uyardı: “Fotoğraf Kordon'da çekilmiş. Kordon doldurma bir alan insanlar depremden kaçarken gidip doldurma alanlarda bekliyor. İzmit depreminde sahilde olanlar kurtulamadı.”

 

 

ARAÇ PARKINA DİKKAT

 

Deprem sonrası en büyük sıkıntılardan birinin insanların araçlarına hücum edip bir yerlere kaçmaya çalışırken yaşanan panik olduğuna değinen İrfan Özsevim, bütün araçların mevcut oluşabilecek durumu düşünerek uygun noktaya araçlarını park etmelerini istedi.

 

Ebru Türkseven ise;

Haberin Devamı

“Depremi canlı canlı yaşadım. Açıkçası çok korktum. Allah kimseye bir daha böyle korku yaşatmasın. İnsanlar panik halinde yollarda ne yapacağına şaşırmış haldeydi. Caddeler kalabalıktı. Korkudan insanlar nasıl araba kullanacağını şaşırmış vaziyetteydi. Allah bir daha böyle korku yaşatmasın”    

 

İSTANBUL’DA HİSSETTİM

 

Büyükçekmece’de oturduğunu ve hafif sarsıntı hissettiğini belirten Deniz Kürekli o anki yaşadıklarını anlattı: “. Tam o sırada Objektif’i izliyordum ve konu depremdi ve tam o sırada sallandık tabi bize yansıyan çok azıydı ama o bile yetti. Tüm İzmir halkına geçmiş olsun.”

 

 

İstanbul’dan yazan okuyucumuz Hüseyin Ak, Ege’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin Büyükçekmece, Küçükçekmece, Florya ve Avcılarda da hissedilmesinin normal olup olmadığı sorusunu yönelterek, İstanbulluların tedirginliğini ifade etti.

Haberin Devamı

 

Ataköy’de oturduğunu yazan Cem Yurtsever de İstanbul’da depremi hissedenlerden biri olduğunu avizelerin 10-15 saniye sallandığı bilgisini paylaştı.

 

HÜRRİYET İNTERNET’E ÇOK TEŞEKKÜRLER

 

Okuyucumuz Alp Özkan yaşanan depremden ilk hurriyet.com.tr sayesinde haberdarolduklarını belirterek şöyle yorum yazdı; “aferin hürriyet  ilk senden duyduk”

 

Duygu Sevgi de; “Deprem olduğunda İzmir’deki ailemle telefonda konuşuyordum. Telefon birden kesildi. Gecenin bir yarısı olduğu için telefon birden kesilince ne olduğunu merak ettim. Ailem tekrar arayıp ne olduğunu söyledi. Bu kadar çabuk güncellendiği için ve bizleri gurbet ellerde merakta bırakmadığı için Hürriyete cok teşekkür ederim” yazarak memnuniyetini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!