‘Bu sayfa tatlı’ derlerse inanmayın

Güncelleme Tarihi:

‘Bu sayfa tatlı’ derlerse inanmayın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 00:00

1 Nisan şakaları bu yıl da dünya basınında okuyucuları kandırmayı başardı. Şakalar arasında “Kaddafi Girit’e kaçtı” haberleri de var, “İlk tat veren gazeteyi yaptık” deyip okuyuculardan sayfalarını yalamasını isteyen gazeteler de. Bir Alman gazetesi de, şu şakayı yaptı: Berlin’in Kreuzberg semti ile İstanbul’un Üsküdar semtinde sokak levhaları hem Almanca hem de Türkçe olacak...

Haberin Devamı

DÜNYA basınında geleneksel hale gelen 1 Nisan şakaları bu yıl da okuyucuları ve dinleyicileri kandırmayı başardı. İngiliz basını gelenek haline getirdiği 1 Nisan’da şaka yapma yarışında yine birinciliği kimseye bırakmadı.

Independent gazetesi, Portekiz’in borç yükünü hafifletmek için Cristiano Ronaldo’nun bundan böyle İspanyol milli takımı için top koşturacağını yazdı. Daily Mirror, İngiliz hükümetinin ‘temiz hava’ vergisi alacağını öne sürdü. Gazete ayrıca Kraliçe Elizabeth’in masrafları kısmak için uygun bir havayolu şirketi olan Easyjet’ten bilet alarak uçtuğunu yazdı. The Sun gazetesi, ‘dünyanın tat veren ilk gazete sayfasını geliştirdiğini’ iddia ederek, okuyucuların sayfalarından birinin köşesini yalamasını istedi. Yunanistan’da yayımlanan Elefterotipia gazetesi, 1 Nisan şakası olarak verdiği haberde, Başbakan Yorgo Papandreu’nun NATO’dan izin alarak, Kaddafi’nin geçici olarak Girit’e iltica talebine olumlu cevap verdiğini iddia etti.

‘Türkiye bizi alacak’

Haberin Devamı

Atina’da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesi ise, ‘Yunanistan’ın AB ve IMF’den para istemesine gerek kalmadı. Yardımı Türkiye yapacak’ diye yazdı. Türkiye’nin 20 milyar Euro değerindeki Yunan tahvillerini yüzde 2.5 gibi çok düşük bir faizle satın almayı kararlaştırdığını yazan gazete, okuyucuları güldürmeyi başardı.

Alman Tagesspiegel gazetesi ise, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyaretiyle ilgili 1 Nisan şakası yaptı. Gazete yayımladığı haberde Merkel ve Erdoğan’ın Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmek için işe Türkçe-Almanca sokak levhalarıyla başladığını yazdı. Tagesspiegel gazetesinde yayımlanan haberde, ‘Almanya’nın başkenti Berlin’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semti ile İstanbul’un Üsküdar ilçesinde sokak levhaları hem Almanca hem de Türkçe olması kararlaştırıldı’ dendi. Haberde bu konuda çalışma yapmak için Türk ve Alman diplomatların ortak bir komisyon kurarak çalışmalara başladığı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!