Bu proje yoksulları sevindirecek

Güncelleme Tarihi:

Bu proje yoksulları sevindirecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 12:56

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde uygulanacak “Bir Adımla Bin Değişim” projesi, yoksulun yüzünü güldürecek.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen projeyle, yoksul, kimsesiz, yaşlı ve özürlü kişilerin evleri onarılacak, bu ailelerin bireylerine istihdam oluşturulacak ve 100 çocuğa okul öncesi eğitim verilecek.

Nurdağı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) hazırladığı projenin toplam maliyeti 186 bin 175 lira. Projeye SODES kapsamında 150 bin lira destek verildi.

Nurdağı Kaymakamı ve SYDV Vakfı Başkanı Abdulkadir Okay, "Bir Adımla Bin Değişim” projesinin yoksul ve muhtaç aileleri kapsadığını söyledi.

Projeyle yoksul, kimsesiz, yaşlı ve özürlülerin evlerinin onarımının yapılacağını, aile bireyleri için meslek edindirme ve istihdam konusunda çalışmalar yürütüleceğini, yoksul ve muhtaç ailelerin 100 çocuğuna okul öncesi eğitim verileceğini ifade eden Okay, “Ayrıca ailelere kadına uygulanan şiddet ve aile bilincinin oluşturulması gibi konularda toplantılar yapılarak eğitim verilecek” dedi.

Okay, Nurdağı'nın coğrafi olarak Adana, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş gibi illeri birbirine bağlayan 4 yol kavşağı üzerinde olduğu için hızla geliştiğini ve göç aldığını belirtti.

İlçenin belirli mahallelerinde yaşayan ve geçimlerini müzisyenlik yaparak sağlayan ailelerin sosyal, ekonomik ve kişisel özelliklerine bakıldığında, eğitim, kültür ve maddi yönden toplumun en dezavantajlı kesiminde yer aldığının görüldüğünü ifade eden Okay, şöyle konuştu:
“Bizler, yoksul ve muhtaç olan kesimleri koruyarak toplumsal denge ve adaleti sağlamada son yıllarda kullanılan en önemli aracımız sosyal yardımlar ve projelerle onlara destek sağlayacağız. Bu ailelerin neredeyse tamamı yoksul ve muhtaç. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteğiyle geçimlerini sağlıyorlar. 'Bir Adımla Bin Değişim' projesiyle bir nebze de olsa bu insanlarımıza yardım edeceğiz.
(Yoksulluk bu insanların kaderi olmasın) diye bu ailelerimizi toplumda avantajlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu ailelerimize yönelik eğitim seminerleri düzenleyeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!