Bu klip dondurdu

Güncelleme Tarihi:

Bu klip dondurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun zatürre olduğu ‘‘Sarıkamış’’ türküsünün Sarıkamış'taki çekimlerinde kangren olan ekip elemanlarının durumu ciddiyetini koruyor.

Karlı dağlarda çekilen ‘‘Kavimler Kapası Anadolu’’ adlı albümünün ilk klibinde 40 kişilik ekipten bazıları - 40 dereceye varan soğuk nedeniyle kangren olmuştu. Halen tedavi gören kameramanlar ve yardımcı asistanlar, Ankara'da özel bir hastanede bulunuyorlar.

Konuyla ilgili konuşmak istemeyen Musa Eroğlu, ‘‘Aşırı soğuktan üşüyen arkadaşlarımız, sıcağa geldiklerinde üşüyen bölgelerini sıcak suya tuttukları için kangren tehlikesi içindeler. Olaya çok üzüldük. Sonucun iyi olmasını diliyoruz’’ dedi. Sanat yönetmenliğini İlyas Akkuyu'nun, yapımcı ve yönetmenliğini Sinan Çelik'in yaptığı klip, ekranlarda gösterilmeye başlandı. ‘‘Sarıkamış’’ adlı türkü, Enver Paşa döneminde soğuktan donan 100 asker anısına çekildi. Eroğlu, birçok zorluğa rağmen çekilen klip hakkında, ‘‘Gerçek bir hikayeyi yaşamış gibiyim. Çok iyi bir çalışma oldu. Zarar gören arkadaşlar için çok üzüldüm’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!