Bu kez oyuncular seçti

Güncelleme Tarihi:

Bu kez oyuncular seçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Oscar heyecanına iki hafta kala geleneksel Beyazperde Oyuncuları Sendikası ödülleri önceki akşam sahiplerini buldu ve hit komediler ‘‘As Good As it Gets’’(Benden Bu Kadar) ve ‘‘The Full Monty’’(Anadan Doğma), hasılat rekorları kıran ‘‘Titanic’’i gölgede bıraktı. Bununla birlikte 14 dalda aday ‘‘Titanic’’in Oscar'da heykelcikleri silip süpüreceği tahmin ediliyor.

Los Angeles'taki 4'üncü Beyazperde Oyuncuları Sendikası ödül töreninde ‘‘As Good As It Gets’’in başrol oyuncuları Jack Nicholson en iyi aktör, Helen Hunt en iyi aktris ilan edildi. İngiliz filmi ‘‘The Full Monty’’ (Anadan Doğma) ise en iyi performans dalında ödül kazandı. Bu filmin zaferi, ‘‘Titanic’’in büyük ödülü almasını bekleyenleri şaşırttı. Ancak uzmanlar, Oscar gecesinde ‘‘Titanic’’in arslan payını götüreceğine kesin gözüyle bakıyorlar. Nitekim Beyazperde Yönetmenleri Sendikası'nın Santa Barbara'da düzenlenen ödül töreninde ‘‘Titanic’’in yönetmeni James Cameron en iyi yönetmen seçildi.

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü ise ilk kez paylaşıldı ve ‘‘Titanic’’in 87 yaşındaki oyuncusu Gloria Stuart ve ‘‘L.A.Confidential’’ (L.A. Sırları) filminin yıldızı Kim Basinger birlikte ödül aldılar. En iyi yardımcı aktör ise ‘‘Good Will Hunting’’deki rolüyle Robin Williams'a gitti.

Gecede Jodie Foster onur ödülüne layık görülürken, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Elizabeth Taylor ise yaşamboyu başarı ödülü aldı.

Yaşamboyu başarı ödülü kazanan Elizabeth Taylor’ın ödülünü oyuncu dostu Gregory Peck, sunucu Lauren Bacall’dan aldı. Taylor rahatsız olduğu için Los Angeles’taki törene gelemedi.

‘As Good As It Gets’in oyuncularından Jack Nicholson en iyi erkek, Helen Hunt da en iyi kadın oyuncu seçildi.

Oscar’da da rakip olan Gloria Stuart ve Kim Basinger, en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde ödülü paylaştılar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!