Bu hayvanları çok sevdik

Güncelleme Tarihi:

Bu hayvanları çok sevdik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

İstanbul’da açılan “Body Worlds: Animal Inside Out-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi”nin tarihi gördüğü yoğun ilgi üzerine 2 Şubat 2024’e kadar uzatıldı.

Haberin Devamı

2 ay boyunca açık kalacak olan sergi 10.00 ile 20.00 saatleri arasında, her saat başı başlayacak olan seanslarla ziyaret edilebilecek. Ziyaretçilerin dünyadaki yaşam çeşitliliğine ve benzerliklerine tanık olduğu sergi, diğer canlı türlerine karşı daha fazla saygı göstermeye ve bu çeşitliliği korumaya da çağrıda bulunuyor. Sergide, Prof. Dr. Gunther von Hagens’in geliştirdiği plastinasyon tekniği ile çürümez hale getirilen hayvan bedenleri sanatsal bir yaklaşımla ortaya konuluyor. Küratörlüğünü Dr. Angelina Whalley’in üstlendiği serginin Türkiye’deki bilimsel danışmanlığını ise İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yürütüyor. 

Bu hayvanları çok sevdik

Haberin Devamı

DEV BALIKLAR VE KEÇİLER...

Toplamda bin 200 metrekare alana kurulan sergide yer alan eserler arasında; 6x3 metre boyutlarında ve 3.2 ton ağırlığındaki dişi fil Samba, 6 metre boyundaki zürafa, 2.5 metre boyunda 275 kilogram ağırlığındaki kahverengi bir boz ayı, günlük 27 kilogram yeşillik tüketen 200 kilogramlık goril, dağ keçileri, yemini ağzında tutan bir köpekbalığı gibi 100’den fazla hayvan figürü yer alıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!