Bu haberi okumadan sakın yola çıkmayın

Güncelleme Tarihi:

Bu haberi okumadan sakın yola çıkmayın
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 03, 2012 16:10

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok ilde onlarca yol ulaşıma kapalı. İşte ulaşıma kapalı yollar:

Haberin Devamı

Bursa Karayolu, İnegöl Süpürgelik mevkiinde kar yağışı ve tipi nedeniyle bir TIR'ın kayması sonucu tek yönlü ulaşıma kapandı.

Kar yağışı nedeniyle saat 12.00'de kapanan Sivas'ta-Malatya Karayolu ulaşıma açıldı.

Åžarkışla-Pınarbaşı, Ardahan-ÅžavÅŸat, Dereli-Åžebinkarahisar, Hadim-TaÅŸkent, TaÅŸkent-Sarıveliler, Polatlı-Yunak, BeyÅŸehir-Derebucak-Ä°bradi ile DivriÄŸi-Arapgir yolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı. Â

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, İyidere-Ardeşen yolunun muhtelif kesimlerinde ÇEDAŞ Trabzon İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan refüj aydınlatma çalışmaları nedeniyle 15 Mart 2012 tarihine kadar her iki şeritte de daralma yapılacağından ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Trabzon-Rize yolunun 55-56. kilometreleri arasındaki Çömlekçi Tüneli Rize istikameti çıkışında (Liman Kavşağı mevkii) yapılacak olan orta refüj peyzaj çalışmaları nedeniyle ulaşım 6 Mart 2012 tarihinde saat 08.00'den itibaren bölünmüş yolun güney şeridinde tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanacak.
Balıkesir-Susurluk-Karacabey yolunun 22-23. kilometreleri arasında meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.
Eruh-Şırnak yolunun 13-20. kilometreleri arasında ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.

Haberin Devamı

ARAÇLAR MAHSUR KALDI / Foto Galeri

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87. kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılıyor.

Korkuteli-Antalya yolunun 8-10. kilometreleri arasındaki istinat duvarı yapım çalışmaları nedeniyle 13 Mart 2012 tarihine kadar yol trafiğe kapatılacak olacağından, ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Artvin-Şavşat yolu üzerindeki baraj inşaatı nedeniyle yol trafiğe kapalı olduğundan, ulaşım bekleyen araçlar için aralıklarla çift yönlü olarak veriliyor.
Korkuteli-Antalya yolunun 16-19. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

TEM Otoyolunun Anadolu Otoyolu Kavşağı-Gebze Kavşağı arasında bulunan köprü ve viyadüklerde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle her iki yönde şerit daraltılması yapılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Muğla-Kale yolunun 24-42. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Bafa Gölü-Milas yolunun 1-15. kilometreleri arasındaki Pınarcık ve Çamiçi Köyü Mevkiinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç Mevkii, Boğayokuşu Mevkii ve Karaltı Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapalı olacak.

Burdur-Yeşilova-Serinhisar yolunun 12-14. kilometreleri arasında (Saldabeli Geçişi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Artvin-Erzurum yolunda sürdürülen baraj inşaatı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olup, bekleyen araçlar için ulaşım aralıklarla çift yönlü olarak sağlanıyor.

Haberin Devamı

KARDAN YOLLARI KAPANAN KÖYLERE HELİKOPTERLE GIDA YARDIMI

Malatya’da, kar yağışı nedeniyle yolları kapanan 18 köye helikopterle gıda yardımı yapıldı.

Kentte yoğun kar yağışı sonrası Pütürge İlçesi’ne bağlı birçok köyün yolu ulaşıma kapandı. Köylüler, yolların kapalı olması nedeniyle alışverişe gidemeyince evdeki gıda maddeleri azaldı. Pütürge Kaymakamlığı’nın durumu bildirmesi üzerine harekete geçen Malatya Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kimse Yok Mu Derneği ile irtibata geçerek köylere acil yardım kolileri hazırlatıldı.

Hazırlanan 486 koliyi yolları kapalı olan köylere ulaştırmak için 2’nci Ordu Komutanlığı ile irtibata geçildi ve koliler helikopterlerle Pütürge İlçesi’nde Örencik, Köprükaya, Yamaç, Erdemler, Uzunkoru, Teluşağı, Bölünmez, Deredüzü, Aslankent, Meşedibi, Esencik, Çukuroymağı, Arınlı, Kayadere, Ulutaş, Sorguçlu, Korucak ve Taştepe köylerine ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, hazırlanan acil yardım kolilerinin acilen ihtiyaç sahibi köylere ulaştırılması için kurumlar olarak işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi. Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Ahmet Temel ise durumun kendilerine bildirilmesi üzerine hemen harekete geçtiklerini ve yarım kolilerini hazırladıklarını ifade etti. Temel, her yardım kolisinin içerisinde 11 çeşit gıda malzemesinin olduğunu söyledi.

SİVAS’TA KAR ETKLİ OLUYOR

Sivas’ta erken saatlerde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde cadde ve sokaklar karla kaplanırken, vatandaşlar tipi nedeniyle yürümekte güçlük çekti. Yağış nedeniyle 798 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Kennte hafta başından beri etkili olan ve bu sabah etkisini artıran kar yağışı, hayatı sekteye uğrattı. Kar ve tipi nedeniyle görüş uzaklığının düşmesi hem yayaları hem de sürücüleri zor durumda bıraktı. Yayalar, kar yağışı nedeniyle kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Sürücüler, karla kaplanan yollarda zorlukla ilerleyebildi. Belediye ekipleri, erken saatlerden itibaren kent merkezinde kar temizleme çalışması yaptı. Kar küreme araçları yollarda biriken karları, belediye işçileri de küreklerle kaldırımlardaki karları temizledi.

Esnaf, işyerlerinin önünde biriken karları kendi imkanlarıyla temizledi. Kar ulaşımda da sıkıntılara yol açtı. Sivas- Erzincan karayolu, Seyfebeli mevkiinde yolun karla kaplanması nedeni ile yüksek tonajlı araçlar yokuşları çıkamadı. Diğer yollarda ise ulaşımın zincirlerle sağlanabildiği belirtildi. Kapalı durumda bulunan köy yolu sayısı da 798 olarak açıklandı. Ekiplerin yaptığı çalışmalarla açılan bazı yolların yağış nedeni ile tekrar kapanması yüzünden çalışmaların yavaş ilerlediği öğrenildi.

Haberin Devamı

BOLU DAÄžI'NDA KAR YAÄžIÅžI OLUMSUZ ETKÄ°LÄ°YOR

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde tipi nedeniyle zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor.

Yaklaşık bir haftadır devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Tipi nedeniyle Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi Dörtyol mevkisinde ve Bolu kesimindeki Abant kavşağında uygulama yapan trafik ekipleri, zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

Uygulama nedeniyle araçlarını yol kenarına çeken tır ve kamyon sürücüleri zincir takarak yola devam ediyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği karayolunda, jandarma ve polis denetimlerini arttırdı. Kazalarda yaralanan araç sürücüleri ve yolcular Düzce ve Bolu'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Öte yandan, öğle saatlerinde tipi nedeniyle kapanan D-655 Düzce-Zonguldak karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!