Bu günlere çok güleceğiz

Güncelleme Tarihi:

Bu günlere çok güleceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 14:05

Coca Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı Ahmet Bozer, tüm şirketlerde insan kaynaklarının çok önemli bir unsur olduğunu belirtirken, “Günümüz koşullarında para da çok önemli, ancak bu durum geçici. Bundan yirmi sene sonra bu günleri gülerek hatırlayacağız. Oysa insanın önemi hiçbir zaman değişmeyecek” dedi.

Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN)’nin “Farkında mıyız” temasıyla düzenlediği PERYÖN 16.Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi’nin son gününde konuşma yapan Coca Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı Ahmet Bozer, Coca Cola Zero’nun tüm dünyayı kasıp kavurduğunu söyledi. Bozer, “Zero, bir sene içinde 2 milyar doları geçen marka değerine ulaştı. Bu başarıda insanın önemi çok büyük. Coca Cola’da bütün elemanları dahil olmak üzere, 1 milyona yakın insan çalışıyor. Zero fikrini yirmi kişi buldu, bu yirmi kişinin çoğaltılması gerekiyor” diye konuştu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN ‘İNSAN’ UNSURU ŞART”

Bozer, Sürdürülebilir Büyümenin her şirketin ana vizyonu olduğuna işaret ederken, Coca Cola’nın sürdürülebilir büyüme vizyonunu çerçevesinde beş unsura önem verdiğini kaydetti.

Bu unsurları, insan, iş ortakları, gezegen, kazanç ve portföy olarak sıralayan Bozer şöyle devam etti:

“Büyüme şartlarından biri olarak insanı önemli bir etken olarak ortaya koyuyoruz, ancak sadece insan odaklı ya da kar odaklı olamayız. Sürdürülebilir büyüme için bütün dengelerin bir arada olması lazım. Şirketlerin arzu ettiği yolda yürümesi için yol, insan kaynaklarından geçiyor. Şirketteki çalışanın, gidilmesi istenen yolu şirketin genel müdürü kadar iyi bilmesi ve genel müdürün işini kolaylaştırması lazım.”

“FARKLILIKLAR ŞİRKETLER İÇİN ÖNEMLİ”

Farklılıkların önemine dikkat çeken Bozer, “Türkiye’de önyargıların çok fazla olduğunu sanmıyorum, ancak şirket olarak düşünsel anlamda çeşitliliğe çok alışkın değiliz. Çevremizde kendimiz gibi düşünen insanlar istiyoruz. Farklılıklar, şirketler için çok önemli bir kaynak, bunun farkına varılmalı” şeklinde konuştu.

İnsanın profesyonel becerisini değişime ayak uydurarak geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Bozer, “İş hayatında ilerleme ve gelişme insanın kendisini her an geliştirmesi şart. Çalışan gelişmek istiyorsa, şirket de ona yardımcı olmalı, gelişmek istemeyen birey için ise şirketin yapacağı bir şey yok” diye konuştu. Değişen yaşam koşullarında iş ortamının da sertleştiğine dikkat çeken Bozer, “İş hayatında başarı için dengeli yaşamak lazım, ancak özellikle de İstanbul’da dengeli yaşamak çok zorlaştı. Buna rağmen sağlıkta, sosyal hayatta dengeyi yakalamak, iş hayatı için çok önemli” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!