Bu gece sahura kalkılacak

Güncelleme Tarihi:

Bu gece sahura kalkılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan, bu gece kılınacak teravih namazı ve gece yarısından sonra kalkılacak sahurla başlıyor. İmsak vakti İstanbul'da 05.26'da sona ererken, ilk iftara da yarın saat 16.45'te oturulacak. Böylece ilk gün, 11 saat 19 dakika oruçlu kalmış olacaklar.

Ramazan ayının son orucu ise 26 Aralık'ta tutulacak. Çalışanların teravih namazlarına yetişebilmeleri için namaz, 45 dakika geç başlayacak. 27 Aralık'ta başlayacak 3 günlük Ramazan Bayramı'nda, bayram namazının kılınma saati de, İstanbul için, 08.16.

Dün basın toplantısı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, yurtiçinde ve yurtdışında daha etkin ve verimli din hizmeti sunmak amacıyla her türlü hazırlığın tamamlandığını ve gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Yılmaz, şunların altını çizdi:

Ezanlar okunurken camilerde ses cihazları gereğinden fazla açılmayacak. Mikrofon ve hoparlörler kulağa hoş gelecek şekilde ayarlanacak.

Teravih ve diğer bazı vakit namazlarında kadınların da rahatlıkla ibaret edebilmeleri için camilerde özel olanaklar sağlanacak.

Vaaz ve hutbelerde, yetkisiz kişiler görevlendirilmeyecek. Yanlış anlamalara sebep olabilecek ifade ve yorumlardan kaçınılacak.

Ramazan ayı boyunca vatandaşların telefonla yönelttikleri dini soruların tatil günleri de dahil 09.00-24.00 saatleri arasında yanıtlanması için uzmanlar görevlendirildi. www.diyanet.gov.tr adresli Diyanet sitesine e-mail'le gönderilen sorular da yanıtlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!