Bu filmlere ödül yok

Güncelleme Tarihi:

Bu filmlere ödül yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2002 17:32

Kısa adı WGA olan Writers Guild of America'nın(Amerika Yazarlar Birliği)aldığı bir karar sinema çevrelerini şaşırttı. Son dönemin en iyi filmlerinden ikisi, In the Bedroom ve Akıl Defteri(Memento) birliğin geleneksel film ödüllerine aday olamayacak. Gerekçe ise her iki filmin senarist ve yönetmenlerinin birliğe üye olmaması.

Haberin Devamı

Bazı çevreler bu kararı tepkiyle karşılarken, sözkonusu filmlerin yazar ve yönetmenleri karara saygılı olduklarını söylediler. Writers Guild of America'nın geleneksel film ödüllerinin adayları önümüzdeki perşembe California'da açıklanacak.

Birliğik Başkanı Victoria Riskin "Böyle harika filmleri ödül dışında bırakmak üzücü. Ama bunu yapmak zorundayız" diye konuştu.

Todd Field'ın, hem senaryosunu yazdığı, hem de yönettiği In the Bedroom, Ulusal Yayıncılar Birliği ve Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği'nin ödüllerinin yanısıra başrol oyuncusu Sissy Spacek de en iyi kadın oyuncu dalında Altın Küre kazanmıştı.

Akıl Defteri'nin (Memento) senaryo yazarı ve yönetmeni Christopher Nolan'da WGA'ya üye değil. Film, Altın Küre de dahil bir çok ödüle aday gösterilmişti. Filmin yapımcılarından Aaron Ryder "Birliğin kararı utanç verici. Ama buna saygı göstermek zorundayız. Altın Küre adaylığıyla onurlandırıldık bu da bize gurur veriyor"" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!