Bu çığlığa kulak verin!

Güncelleme Tarihi:

Bu çığlığa kulak verin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 11:02

Tiyatro Tatavla'nın bu ay içinde prömiyeri yapılan "3 Kadın Bin Turna" adlı oyunu 11 Şubat 2014, Salı akşamı 20:30’da Emek Sahnesi’nde bir kez daha izleyiciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

"Çocuk gelin" sorununun, Siirt'in Pervari ilçesinde 12'sinde evlendirilen, 13'ünde anne olan ve 14 yaşındayken de evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan Kader Ertem'in ölümüyle tekrar gündeme geldiği şu günlerde; Tiyatro Tatavla'nın sahneye koyduğu ‘3 Kadın Bin Turna’ oyunu da şiddet mağduru üç kadının sesi oldu: Babası yaşında bir adamla evlendirilen çocuk gelin, yitirdiği evladını arayan bir anne ve güvenilir insanların varlığına inanıp tecavüze uğrayan bir başka kadın...

Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray’a ait oyun, Hasanpaşa’daki Emek Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor. Oyuna Eraslan Sağlam danışmanlık yapıyor. Sahnedeyse Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın’ı izliyoruz.

Tiyatro Tatavla, ‘3 Kadın Bin Turna’ adlı oyunu için dünyanın dört bir yanından kanatlarında, kadınların daha demokratik, barışçıl ve eşit yaşam koşullarına sahip olmasına dair dileklerin yazılı olduğu, kağıttan 1000 turna topladı. Kanatlarında dilekler yazılı turnalar, prömiyer akşamı fuayede sergilendi. Kampanyaya Özge Borak, Hasibe Eren, Ayça Varlıer, Salih Bademci gibi ünlü isimler de çektikleri video ve yaptıkları turnalarla destek verdi.

Haberin Devamı

Tiyatro Tatavla, dünyada yoksunluğu hissedilen ‘Kadına Yönelik Şiddet Utanç Müzesi’nin de İstanbul’da açılması için ön ayak olmayı hedefliyor.

ÜNLÜ İSİMLERDEN ANLAMLI DESTEK

İLHAM KAYNAĞI JAPON KIZI SASAKİ

Kampanyanın esin kaynağı, İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan atom bombasının ardından, radyasyonun etkisiyle lösemi hastalığına yakalanarak yaşamını yitiren küçük Japon kızı Sadako Sasaki’nin iyileşmesi için kağıttan yapılan bin turna kuşu oldu. Bir insan hastalandığında, kâğıttan 1000 adet turna kuşu yaparsa, bunu gören tanrıların, bu kişiyi sağlığına kavuşturacağı inancına dayanan bir efsaneye de gönderme yapıyor.

BAKMADAN GEÇME!