Bu burna ben bile bir şey yapamam

Güncelleme Tarihi:

Bu burna ben bile bir şey yapamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2010 00:00

Dünyada ilk yüz naklini yapan, bugüne kadar yapılan 13 yüz naklinin 5’ini gerçekleştiren Fransız Prof. Dr. Laurent Lantieri, 32’nci Ulusal Estetik ve Plastik Cerrahi Kongresi için Trabzon’a geldi.

‘Tıpta ileridesiniz’

Prof. Lantieri, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlediği kongre öncesi yapılan basın toplantısında konuşan Prof. Lantieri, Türkiye’nin ve doktorlarının tıp alanında ileri bir düzeyde bulunduğunu, yüz nakli için gerekli donanıma sahip olduğunu belirterek, “İlerleyen süreçte yüz nakli Türkiye’de de yapılabilir” dedi.

Sorun donör azlığı

Prof. Lantieri şunları söyledi: “Hasta nakil sonrası toplum içine çıkabiliyorsa nakil başarılıdır. Bu hastaların hepsi nakil öncesi toplum içine çıkmakta zorluk
/images/100/0x0/55ea3a65f018fbb8f872a6a8
yaşıyor. Yüzlerindeki deformasyon onların hem iş hem de sosyal hayatını etkiliyor. Ama nakil sonrası rahatlıkla toplum içine çıkabiliyor, dahası çalışabiliyor. Fransa’da bir yılda 15 yüz nakline ihtiyaç duyuluyor. Bu sayı donör azlığından kaynaklanmaktadır. Aslında daha çok kişinin yüz nakline ihtiyacı var. Donörler bilinçlendiği takdirde nakil de artacaktır.”

Hayatımda böyle burun görmedim

PROF. Lantieri’ye, 8.8 santimetre uzunluğundaki burnuyla Guinness rekorlar kitabına giren Artvinli Mehmet Özyürek’in gazetedeki fotoğrafı gösterildi ve “Yıllarca estetik müdahalelerde bulundunuz. Bu fotoğrafta görünene benzer bir burunla hiç karşılaştınız mı?” sorusu soruldu. Lantieri, gülerek, “Hayatımda bu kadar uzun bir burunla karşılaşmadım. Bu benim için çok zor. Buna benim yapabileceğim bir şey yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!