Bu bir oyun değil

Güncelleme Tarihi:

Bu bir oyun değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 13:06

“Dünyada görmek istediğiniz değişimin kendisi olun.” 20’nci yüzyılın en büyük siyasi ve ruhani liderlerinden Gandhi’nin sözleri Türk gençlerini de harekete geçirdi. Bu sene yedincisi düzenlenecek olan MUNTR konferansında kendilerini değişimin, kişisel gelişimin ve diplomasinin tam ortasında bulacak olan 500’ü aşkın genç küresel sorunları tartışarak daha yaşanılır bir dünya için omuz omuza verecek.

Haberin Devamı

Tarihi neredeyse Birleşmiş Milletler kadar eski olan Model Birleşmiş Milletler konferansları ilk olarak 1950’li yıllarda Harvard’da düzenlenmeye başladı. Gençleri global siyasete ve diplomasiye dahil etmek, Birleşmiş Milletler’in yapısıyla tanıştırmak ve diğer nitelikli gençlerle iletişim kurmalarını sağlamak Birleşmiş Milletler’in birebir simülasyonunu gerçekleştiren MUN konferanslarının yalnızca görünen yüzü.

 

Oysa MUN yalnızca bir tartışma platformu değil, Model Birleşmiş Milletler Türkiye Derneği Başkanı Serkan Özdoğan’ın da belirttiği gibi MUN bir yaşam biçimi, bir iletişim kurma biçimi, dünyayı tanıma ve sorgulama biçimi. Dahası MUN aynı zamanda gençlere ekip çalışmasını da öğreten bir platform.

 

Haberin Devamı

İlki 2005’de düzenlenen MUNTR konferansları tamamı öğrencilerden oluşan bir ekibin yoğun çalışmasının ürünü. Konferansların düzenlenmesi, işleyişi, halka ve ilgili öğrencilere tanıtımı, medyayla olan ilişkilerin sağlanması ve konaklama ve ulaşım sorunlarının çözümlenmesini sağlayan Organizasyon Ekibi ve konferans konularının seçimi, katılımcıların eğitimleri ve konferans süresince görev alacakları komitelerin ve temsil edecekleri ülkelerin belirlenmesi ve aynı zamanda komite direktörlerinin eğitimi görevlerini üstlenen Akademik Ekip tüm yıl heyecan ve azimle dünya gençliğine bu geniş ailenin bir parçası olma fırsatı sunabilmek için çalışmakta.

 

MUNTR 2011: ÇEŞİTLİLİĞİN GÜCÜ

7-11 Mart tarihlerinde Antalya AKKA Antedon Otel’de gerçekleşecek olan 7’nci MUNTR konferansı dünyanın dört bir yanından gelen, diplomasi ve siyaset sahnesinde seyirci olarak görmeye alıştığımız lise ve üniversite öğrencilerine kendi dünyalarının aktörü olma şansı sunacak.

 

Gücünü çeşitlilikten alarak belirlenen Genel Kurul komiteleri konuları çok taraflılık, kozmopolitlik, eşitlik ve hoşgörü temellerinde tartışılırken dünya siyasetinde önemli gündem başlıklarına sahip olan 1991 yılı Tarihi Genel Kurulu, günümüz Güvenlik Konseyi ve özellikle uzay hakkındaki tartışmalarla ses getirecek olan Gelecek Güvenlik Konseyi de dünü, bugünü ve yarını aynı çatı altında toplayacak.

 

Haberin Devamı

Bir başka özel komite olan “High Panel on Millenium Developement Goals” oturumlarında ise yine geçmişin muhasebesi yapılarak 2015 yılına kadar ulaşılması planlanan hedefler tartışılacak.

 

Hurriyet.com.tr YİNE GENÇLERİN DESTEKÇİSİ

Birleşmiş Milletler’in yanı sıra başta Başbakanlık olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşun da desteğiyle gerçekleşecek olan MUNTR konferanslarının ana basın sponsoru hurriyet.com.tr’den konferans tarihine kadar olan tüm gelişmeleri, kesinleşen konu ve komiteler hakkındaki bilgileri takip etmek mümkün olacak.

 

İlgililer kayıt ve detaylı bilgi için www.muntr.org sitesini ziyaret edebilirler.

Zeynep GÜRCAN

MUNTR 2011 Medya Direktörü

Haberin Devamı

gurcan@muntr.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!