Bu belediyenin herşeyi satılık

Güncelleme Tarihi:

Bu belediyenin herşeyi satılık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 14:11

DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Karaçay Beldesi'nin eski Belediye Başkanı Şükrü Bozdemir, kendi döneminde yatırmadığı Emekli Sandığı primleri yüzünden belediyeyi icraya verdi.

Haberin Devamı

Belediyenin haczedilen 8 aracı, ambulansı, itfaiye aracı, imamevi, belediye binası, santral binası, süt toplama merkezi, köy odası, dükkanları 16 Şubat'ta icrayla satılacak. Belediye haczin durdurulması için dava açtı.

Honaz'ın Karaçay Beldesi'nde “Böylesi ancak Türkiye'de olur” dedirten olaylar zinciri 2004 yılında DYP'li Belediye Başkanı Şükrü Bozdemir'in seçimleri CHP'li aday Sezgin Karateke'ye karşı kaybetmesiyle başladı. 1999-2004 yılları arasında başkanlık yapan Şükrü Bozdemir, başkanlığı kaybedince emekli olmak için Emekli Sandığı'na başvurdu. Emekli Sandığı, kendi dönemindeki primler ödenmediği için emekli olamayacağını söyledi. Bunun üzerine Bozdemir, 30 bin lira tutarındaki primlerini ödeyerek emekli oldu. Emekli olduktan sonra yatırdığı 30 bin lirayı belediyeden tahsil etmek için alacak davası açtı ve davayı kazandı.

CHP'li Sezgin Karateke de başkanlığı döneminde 12 dönümlük araziyi 7 bin liraya satarak borcu ödemeye başladı, ancak tamamını ödeyemedi. 2009 seçimlerinde Sezgin Karateke seçimleri kaybetti, Ak Partili Abdullah Kumral belediye başkanı seçildi. Eski başkan Şükrü Bozdemir, alacağının kalanını tahsil etmek için Honaz İcra Müdürlüğü tarafından belediyeye icra getirdi. Belediyenin binası, 8 aracı, ambulansı, itfaiye aracı, santral odası, iki köy odası, süt toplama merkezi ve imamevi için haciz uygulandı ve tüm gayrimenkuller ve araçlar icrayla satışa çıkarıldı. Satış 16 Şubat'ta yapılacak.

Belediye Başkanı Ak Partili Abdullah Kumral, eski başkanın kendi döneminde ödemediği primler yüzünden belediyenin tüm gayrimenkullerini ve araçlarını haczettirmesiyle ilgili olarak, avukat kanalıyla Honaz İcra Hukuk Mahkemesi'ne kamu mallarının satılamayacağı gerekçesiyle haczin durdurulması davası açtı. Belediye Başkanı Abdullah Kumral, 450 bin TL borçlarının bulunduğunu, İller Bankası'ndan sadece 7 bin lira ödenek geldiğini belirterek, “Bu para ile personel maaşlarını bile ödemedim. İki ay içerideyiz. Başka da hiç bir gelirimiz yok. Bu borcu ödememiz mümkün değil. Belediye başkanı görevini ihmal edip primlerini ödemiyor ve aynı kişi belediyeyi icraya veriyor. Hizmet için aday olan biri bunu nasıl yapar? Anlamak mümkün değil. Şu anda belediyenin hiç bir mülkü kalmadı. Kendi hatasını belde halkına ödetmek istiyor. Beldede cami ve okul dışında bütün mülkler icralık durumda. Belediyenin ambulansı, itfaiye aracı ve hizmet araçları hacizlik. Bizi bu duruma düşürenlerle mahkemede hesaplayacağız” dedi.

Belediyenin avukatı Mehmet Ali Gölcüklü, yapılanın etik olmadığını belirterek, haciz durdurma davası açtıklarını belirterek, “Kendi ödemediği primler yüzünden belediyeyi icraya veriyor. Kendi hatasını belediyeye ödetmek istiyor. Hiç etik bir şey değil. Hukuki olarak mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Şükrü Bozdemir'in avukatlığını yapan Mehmet Gözlükaya ise olayı doğrulayarak, “Sonuçta müvekkilimiz haklıdır. Mahkemede müvekkilimin haklılığını kabul etmiş haciz kararı çıkarmıştır. Satış yapılacak ve müvekkilim hak ettiği parayı alacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!