Bu albüm iki milyon Iraklı çocuk için

Güncelleme Tarihi:

Bu albüm iki milyon Iraklı çocuk için
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2003 01:46

Irak savaşında zarar görmüş çocuklara el uzatmak yine müzisyenlere düştü. ‘‘War Child: Hope’’ albümünde, Paul Mc Cartney, David Bowie, Yusuf İslam gibi ünlü isimler, 17 klásik eser yorumladılar. Nisan ayında Avrupa'da çıkan, bu ay Türkiye'de piyasaya sürülecek olan albümün tüm geliri Iraklı çocuklar yararına harcanacak.

Yugoslavya Savaşı'nın yaşandığı dönemlerde kurulan ‘‘War Child / Savaş Çocuğu’’ adlı uluslararası yardım kuruluşu, Irak'ta zarar görmüş 2 milyon çocuk için kolları sıvadı. War Child, ilk kez, 1995 yılındaki Bosna Savaşı'ndan sonra, ‘‘Help / Yardım’’ isimli bir albüm yapılmasını sağlayarak, yaklaşık 1 milyon 250 bin dolarlık yardım toplamıştı. Her geçen gün yardım alanlarını genişleten kuruluş, hálen Afrika, Filistin benzeri işgal altındaki bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz ay Avrupa'da piyasaya çıkan albüm için plak şirketi ve tüm sanatçılar gönüllü olarak çalıştı. Savaş çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak ve onların isteklerini yerine getirebilmek uğruna bu albümde buluşan sanatçıların tümü, yorumlarını ücret karşılığı olmaksızın yaptılar. Travis, George Michael, Lee Ryan ve Moby'nin de bulunduğu albümde 17 klásik eser yorumlandı. Albümün ilk klibininse, en kısa zamanda genç Kanadalı şarkıcı Avril Lavigne tarafından seslendirilen Knockin On Heavens Door'a çekilmesi planlanıyor. Beatles'ın eski üyelerinden Paul McCartney, Calico Skies adlı parçanının kayıtlarını turne provaları sırasında yaptı. McCartney, Hope'un muhteşem bir proje olduğunu düşünüyor: ‘‘Politikalar ve savaşın haklı ya da haksız sebepleri ne olursa olsun, savaşın esas kurbanları, masum çocuklar oluyor. Bu albümle onlar için küçük de olsa katkıda bulunuyor olmaktan çok mutluyum.’’ Travis grubu üyelerinden Fran Healy de aynı düşüncede: ‘‘ Umarım bu albümle, Iraklı çocukların ihtiyaçlarını temin edebilir, onları sıkıntılarından kurtarabiliriz.’’

Mayısın ortasında piyasaya sürülecek albüm, hem müziğin en yetkin isimlerinden klásik parçaların yorumlarını dinlemek, hem de Iraklı çocukların umuduna katkıda bulunmak adına edinilmesi gereken bir çalışma.

ALBÜMDE UMUT DAĞITANLAR

Paul McCartney Calico Skies

Avril Lavigne Knocking on Heavens Door

David Bowie Everyone Says Hi

Travis The Beautiful Occupation

George Michael The Grave

Ronan Keating In The Ghetto

Lee Ryan Stand up as People)

Beverly Knight Love's In Need of Love Today

Moby Neary

New Order Vietnam

Basement Jaxx-Yellowman Love is The Answer

Spiritualized Hold On

The Charlatans We Got To Have Peace

Beth Orton O-O-H Child

Tom McRae Border Song

Billy Bragg The Wolf Covers İts Tracks

Yusuf İslam Place Train
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!