Bu acının tesellisi yok

Güncelleme Tarihi:

Bu acının tesellisi yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2008 00:00

Teröristlerce Bingöl’de şehit edilen jandarma onbaşı Yaşar Kaya, erler Salim Güneş, Serkan Özbakır ve Bülent Bayram dün memleketlerinde toprağa verildi. Hatay, Ordu, İstanbul ve Van’daki cenazelere binlerce kişi katılırken, terör ve PKK lanetlendi. Evlatlarını toprağa veren acılı aileleri teselli etmek ise mümkün olmadı.

Haberin Devamı

BİNGÖL’ün Yedisu İlçe Jandarma Karakolu’nun koruma mevziine teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 4 asker, Hatay, Ordu, İstanbul ve Van’da binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.

Daima TSK’nın yanındayız

Şehit onbaşı Yaşar Kaya'nın cenazesinden fotoğraflar

Jandarma Komando Onbaşı Yaşar Kaya’nın (20) cenaze töreni memleketi Hatay’ın Hassa İlçesi’ne bağlı Akbez Beldesi’ndeki Merkez Camii’nde yapıldı. Şehidin annesi Zeynep Kaya (48), babası TIR şoförü Hanifi Kaya (52), cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi. 20 gün önce dağıtım izni kullanmadığı için acemi birliğinden doğrudan görev yaptığı Bingöl’e giden şehit Yaşar Kaya’nın babası Hanifi Kaya, kendisine Türk Bayrağı’nı teslim eden Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta’ya "Terör belasından kurtuluncaya kadar mücadele edeceğiz. Bunun için daima silahlı kuvvetlerin yanında olacağız" dedi.

20 günlükken niye gönderdiniz

Haberin Devamı

Şehidin babası: Güneş'imi söndürdüler

Şehit Jandarma Komando Er Salim Güneş'in fotoğrafları

Şehit Güneş'in cenazesinden fotoğraflar

Şehit askerlerden jandarma komando er Salim Güneş (20) dün memleketi Ordu’nun Çatalpınar İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde gözyaşı döken şehit babası Adem Güneş (47), "Oğlumu anamın ak sütü gibi bu toprağa helal ediyorum. Oğlum bu bayrağa bu vatana helal olsun" diye ağladı. Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder’in sarılarak teselli etmeye çalıştığı gözü yaşlı baba Güneş, "Kusura bakmayın komutanım. Bir tane daha oğlum olsa yine askere gönderirim. Ama Allahım bana bir tane erkek çocuk verdi. Benim çocuğum 20 günlükken mevziye niye gönderdiler. Şehit olduğu değil zoruma giden, niye mevziiye gönderdiler" diye sordu. Bunun üzerine komutan da, "O her şeyin eğitimini aldı. Kanı yerde kalmayacak kalmadı da" diyerek babayı teselli etmeye çalıştı.

10 kardeşin en küçüğü

Şehit Serkan Özbakır'ın cenazesinden fotoğraflar

Acemi birliğini bitirerek, 20 gün önce usta birliğine katılan şehit askerlerden jandarma komando er Serkan Özbakır ise İstanbul Ataköy 5’inci Kısım Cami’ndeki cenaze töreninin ardından toprağa verildi. 10 kardeşin en küçüğü Özbakır’ın acı içindeki annesi Devlet Özbakır, babası Naim Özbakır ile kardeşleri taziyeleri kabul etti. Özbakır, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

’Kahrolsun PKK’ sloganları

Haberin Devamı

Şehit Bülent Bayram'ın cenazesinden fotoğraflar

Şehitlerden jandarma komando er Bülent Bayram memleketi Van’ın Gevaş İlçesi’nde düzenlenen törenin ardından Barışık Mezrası’nda toprağa verildi. Cenazenin camiye getirilişi ve kaldırılışı sırasında vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!