Bradley Manning'in ses kaydı internete sızdı

Güncelleme Tarihi:

Bradley Manningin ses kaydı internete sızdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 14:43

ABD ordusuna ve Dışişleri Bakanlığı’na ait gizli belgeleri Wikileaks’e sızdırdığı iddiasıyla divan-ı harpte yargılanan Bradley Manning’in iki hafta önce mahkemede okuduğu 70 sayfalık ifadesinin ses kaydı basına sızdı.

Haberin Devamı

Manning’in konuşmasının mahkeme salonunda yasadışı yollarla kaydedildiği ve Basın Özgürlüğü Vakfı’na gönderildiği belirtildi.

Ses kayıtları vakıf tarafından medyayla ve dünyayla paylaşıldı.

Manning’in ifadesinin ardından resmi olmayan transkriptler basında yer almıştı. Basın Özgürlüğü Vakfı da ses kaydını yayınlarken yaptığı açıklamada da buna dikkat çekildi ancak “İlk kez Amerikan kamuoyu Manning’in sesini gerçekten duymuş oluyor” denildi.

TEKER TEKER TÜM SIZINTILARI ANLATIYOR
Manning’in 12 Temmuz 2007’de Bağdat’ta bir Apache helikopterinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden iki Reuters muhabirinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili görüntüleri gördükten sonra yaşadıklarını ve bu görüntüleri sızdırmaya karar verene kadar geçen süreci anlattığı kısım videodan görüntülerle birlikte YouTube'da yayınlandı.

Haberin Devamı

Bu görüntüler “Collateral Murder” başlığıyla Wikileaks’in ilk sızıntısı olmuştu. 

Irak ve Afganistan Savaşı'yla ilgili belgeleri ve özellikle ABD Dışişleri Bakanlığı'nın iç yazışmalarını neden sızdırdığını da anlatan Manning, önce Washington Post, New York Times,  gibi medya organlarıyla temas kurduğunu söylüyor.

Politico'yla da görüşmek istediğini ancak kötü hava koşulları nedeniyle bunu yapamadığını ifade eden Manning, en sonunda Wikileaks'in bu belgelerin yayınlanması için en doğru kanal olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!