Bozkıra konservatuvar

Güncelleme Tarihi:

Bozkıra konservatuvar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 00:00

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampusu’nda yaptırılan Dilek Sabancı Konservatuvarı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün de katıldığı bir törenle açıldı. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Günay da katıldı.

SABANCI Vakfı tarafından Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampusu’nda yaptırılan Dilek Sabancı Konservatuvarı, geniş katılımlı bir törenle dün hizmete açıldı. Konservatuvar bünyesindeki konferans salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, merhum Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı ile işadamları ve öğretim üyeleri katıldı.

ALKIŞLARLA Konservatuvara ilk olarak Türkan Sabancı, ardından Hayrünnisa Gül, Bakanlar Çelik ve Günay ile Güler ve Dilek Sabancı geldi. Bir süre kendileri için ayrılan özel bir odada sohbet eden protokol üyeleri daha sonra hep birlikte açılış töreninin yapılacağı salona geçti. Bakan Ertuğrul Günay, salona gelirken elini tuttuğu Dilek Sabancı ile birlikte yürüyerek uzun süre sohbet etti. Bakan Günay, Dilek Sabancı’nın elini uzun süre bırakmadı. Salona giren Sabancı ailesi üyeleri alkışlarla karşılandı. Dilek Sabancı ve Gül’ün, konuşmalar sırasında elele tutuşmaları dikkat çekti.

8 milyon YTL’nin tümü Sabancı’dan

Tamamı Sabancı Vakfı tarafından karşılanan ve 8 milyon YTL’ye mal olan Dilek Sabancı Konservatuvarı’nda tiyatro, şan, Türk sanat müziği, piyano-gitar, yaylı çalgılar, Türk halk müziği ve Türk halk dansları bölümlerinde toplam 650 öğrenci öğrenim görebilecek. Konservatuvar binasında 512 kişilik gösteri salonunun yanı sıra 120 çalışma odası, bireysel enstrüman ve şan derslerinin yürütülmesine olanak sağlayacak 80 öğretim üyesi odası, dans salonu, çalışma stüdyosu, atölyeler, bilgisayar ve sinevizyon derslikleri bulunuyor. 10 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulan konservatuvarda oldukça gelişmiş ses ve ışık düzeneği yer alıyor.

Birlikte açtılar
/images/100/0x0/55ea5417f018fbb8f878c27f


Dilek Sabancı Konservatuvarı’nın açılışında, (soldan sağa) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, yan yana oturdular. Hayrünnisa Gül’ü havaalanında kalabalık bir grup karşıladı.

Bozkıra konservatuvar
Hemşirelik yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ve diğer davetlilerin bulunduğu konvoya İl Sağlık Müdürlüğü 112 Hızır Acil Servis Ambulansı da eşlik etti. Ambulansta görevli hemşirenin türbanlı oluşu dikkat çekti. Gazetecilerin fotoğraf çektiğini gören türbanlı hemşire, aracın önüne oturup güneşliği indirdi. Türbanlı hemşire bir süre sonra ambulansın arka kısmına geçti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!