Bozcaada gelecek yaza iddialı hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Bozcaada gelecek yaza iddialı hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 00:00

Ünlü İngiliz gezi dergisi Conde Nast Traveller tarafından, dünyanın en muhteşem dördüncü adası seçilen Bozcaada’da sevinç yaşanıyor. 22 adanın yer aldığı listede Bozcaada, dünyanın önemli turizm merkezlerinden Hawaii, Phuket, Maldivler gibi adaları geride bıraktı.

Çanakkale Boğazı’nın 12 mil güneyindeki adanın Anavatan Partili Belediye Başkanı Mustafa Mutay, derginin seçiminden gurur duyduğunu söyledi. Üç dönemdir belediye başkanlığını yürüten Mutay, "Adayı doğal ve kültürel güzelliklerini koruyarak geliştirmeye çaba gösterdik. Önümüzdeki yıllarda Bozcaada’yı daha ileri noktalara taşımak için yeni projeler üretip hayata geçireceğiz" dedi.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Fikret Okuş ise Conde Nast Traveller’ın seçiminin adalı turizmcilerin sorumluluğunu artırdığını söyledi. Bu gelişmenin, gelecek yaz gelecek ziyaretçilere beklentilerin üzerinde hizmet vermek için itici güç olacağını belirtti. Okuş "Adanın tarihi ve kültürel zenginliklerini koruma anlamında da daha büyük sorumluluklar ve daha önemli tedbirler almaya yöneltecek. Hedefimiz Bozcaada’yı dünyanın dördüncü değil birinci en güzel adası haline getirmek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!