Boyner ailesi baba evini valiliğe devretti

Güncelleme Tarihi:

Boyner ailesi baba evini valiliğe devretti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2009 10:02

İş adamı Necmettin ve Hulki Boyner, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde babalarından kalma bağ evini turizmde kullanılmak üzere 30 yıllığına valiliğe devretti.

Tosya Kaymakamı Arslan Yurt,  ilçede Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma bin 500 bağ evinden 350'sini restore ederek turizme kazandırmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Selçuklu ve Osmanlı döneminin mimari özelliklerini taşıyan tarihi bağ evlerinin ilçede turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Yurt, ilk olarak iş adamları Necmettin ve Hulki Boyner'in babalarından kalma bağ evini restore edilerek turizmde kullanılmak üzere 30 yıllığına Kastamonu Valiliğine devrettiğini belirtti. Kaymakam Yurt, “Tosya Bağ evlerinin uzun zamandan beri turizme açılması için yapılan
girişimler, Boyner ailesi tarafından baba mülkü bağ evinin Kastamonu Valiliğine verilmesiyle başladı” dedi.

Boyner ailesine ait D-100 kara yolu yakınlarındaki 3 katlı bağ evinde uzun yıllar kimsenin kalmadığını ve evin zamanla yıkılmaya yüz tuttuğunu ifade eden Arslan Yurt, şöyle konuştu:

“Bağ evinin restorasyonu ve çevre düzenlemesi için yaklaşık 110 bin TL harcanacak. Burayı ziyaret edecek turistlere Tosya'ya özgü yemeklerden ikram edeceğiz. Bağ evinde ziyaretçiler, günlük doğal süt, bal ve yumurta bulabilecek. Ziyaretçiler, bağlardan dalından üzüm ve kiraz yeme fırsatı da bulacak.

Tosya Musiki Derneği üyeleri, bağ evinde, haftanın belirli günlerinde Türk Sanat ve Halk müziği seslendirecek. Bağlar arasında at ve eşeklerle geziler düzenlenecek, ziyaretçilere Tosya bağ ve bahçeleri ile ilgili bilgiler verilecek.”

Kaymakam Yurt, 350 bağ evinin restore edilmesiyle konaklama sorunu kalmayacağını ve ilçede turizmin önemli oranda gelişeceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!