Böyle yağcılık olmaz

Güncelleme Tarihi:

Böyle yağcılık olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mersin'de vali ve emniyet müdürünün, İçişleri Bakanı ve Orman Bakanı'nın eşlerini devlet töreniyle, üstelik il sınırında karşılaması ortalığı karıştırdı. Hacer Başesgioğlu'nun ‘‘Vali Bey'i bana çağırın’’ diye talimatlar yağırması da, skandal olarak nitelendirildi. Yolların kapanıp, tüm işlerin aksaması ise vatandaşları çileden çıkardı.

Başbakanlık ‘‘Valiler artık başbakanı karşılamaya bile gitmeyecek’’ diye genelge yayınlarken, İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu'nun eşi Hacer Başesgioğlu ile Orman Bakanı Ersin Taranoğlu'nun eşi Melek Taranoğlu'nun, kermes için geldikleri Mersin'de, devlet töreniyle karşılanmaları büyük tepkiye yol açtı. Hacer Başesgioğlu'nun, ‘‘Vali Bey'i çağırın bana’’ diyerek talimat yağdırması, skandal olarak değerlendirildi.

Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'nin programı çevçevesinde Çukurova'ya gelen Hacer Başesgioğlu ve Melek Taranoğlu, çarşamba günü Adana'da kermese katıldı. Aynı akşam Mersin'e geçen bakan eşleri, il sınırında, bakan gibi devlet töreniyle karşılandılar. Karşılamada eşleriyle birlikte İçel Valisi Şenol Engin, Emniyet Müdür Vekili Hayrettin Gök ve bazı daire müdürleriyle, ANAP'lılar hazır bulundu. Kendilerine gösterilen ilgiden memnun olan bakan eşleri, motosikletli polis eskortu eşliğinde ilk durakları olan vali konağına gittiler. Yol boyunca, polis ve jandarma tüm kavşaklarda önlem alıp, trafiği durdurdu ve bakan eşlerinin araçlarının rahat geçmesini sağladı. Burada yorgunluk kahvesi içip bir süre dinlenen bakan eşleri, daha sonra kalacakları beş yıldızlı Hiltonsa Oteli'ne geçti. Hacer Başesgioğlu ve Melek Taranoğlu ile yanındakiler, ayrılan 6 lüks odaya yerleşti.

Bakan eşlerinin geldiği andan itibaren kentte kuş uçurtmayan Mersin polisi, gece boyunca Hiltonsa çevresinde özel güvenlik önlemi aldı. Sabah kahvaltısını Vali Engin, çok sayıda daire müdürü ve eşleriyle, partililer, dernek yöneticileriyle yapan Melek Taranoğlu, kuaföre gitmek istedi. İçel valiliği'ne yeni alınan son model Mercedes marka otomobil, Taranoğlu'nun kuaföre gitmesi için tahsis edildi. Taranoğlu, korumalar eşliğinde gittiği kuaförden, yine korumalar eşliğinde döndü. Taranoğlu, kaşla göz arasında Orman Bölge Müdürlüğü'nü de ziyaret etti.

Bakan eşlerinin programı başlayınca, Mersin'in güvenliğinden sorumlu Emniyet Müdürlüğü personeli, 9 müdür yardımcısı ve 300'ün üzerinde polisle, diğer işlerini bırakarak, onların peşinden koşturdu. Başesgioğlu ve Taranoğlu'nun ilk durağı Mersin Çocuk Yuvası oldu. Daha sonra Nihat Sözmen Zihinsel Yetersiz Çocuklar Rehabilitasylon Merkezi'ni ziyaret eden bakan eşleri, Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Mersin Şubesi'nin düzenlediği Atatürk caddesi'ndeki kermesin açılışına katıldı. Kentin en merkezi yeri olan Atatürk Caddesi, bakan eşlerinin gelişini nedeniyle gelin gibi süslendi ve ‘Hoşgeldiniz’ yazılı pankartlar asıldı. Bakan eşleri, başta Vali Şenol Engin olmak üzere İçel protokolunu yanlarından ayırmadı.

Kermes açılışından sonra aynı cadde üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne geçen bakan eşleri, burada ANAP'lı Başkan Halil Kuriş'i ziyaret ettikten sonra, Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'nin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda verdikleri yemeğe katıldılar. Dernek, bu yemekte bakan eşleriyle birlikte protokol mensupları ve partililerden oluşan 200 kişiyi ağırladı. Yemek sırasında Başesgioğlu ve Taranoğlu'nun yanına, Vali Engin'in eşi Emine Engin, Emniyet Müdür Vekili Hayrettin Gök'ün eşi Seher Gök, ANAP Milletvekili Uğur Aksöz'ün eşi otururken, Vali Şenol Engin, şehit ailelerinin masalarından birine oturdu. Yemekte bir şehit yakınının sorununu anlattığı Hacer Başesgioğlu, birden bire ‘‘Vali beyi çağırın bana’’ diye bağırdı. Bunun üzerine şehit ailelerinin arasında oturan Vali Engin koşarak geldi ve ‘‘Buyurun sayın hanımefendiciğim’’ dedi. Hacer Başesgioğlu'ndan bu ailenin sorunuyla ilgilenmesi talimatını alan Vali, ‘‘Peki efendim’’ yanıtını verdi.

İki bakan eşinin ziyareti sırasında yolların trafiğe kapanması vatandaşı çileden çıkardı. Araç kuyrukları uzarken, vatandaşlar, ‘‘Kente cumhurbaşkanı mı geldi, ne oluyor?’’ demekten kendilerini alamadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!