Böyle vurdular

Güncelleme Tarihi:

Böyle vurdular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 12:38

İzmir Bornova'da 2 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı, önünde olayın meydana geldiği okulun güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı

Kamera kayıtlarında, tabancalarını peşpeşe ateşleyen sardırganların yarattığı panikle çevredekilerin korku içinde kaçışları sırasında yaşanan dehşetin boyutları da gözler önüne serildi.

Mustafa Kemal Caddesi, Hilal Necmiye Hüsniye Ataberk İlköğretim Okulu önünde geçen 4 Nisan'da meydana gelen olayda, sarı uzun kollu tişört giyen 4 saldırgan, bir alışveriş mağazasından kıyafet aldıktan sonra 35 S 6091 plakalı ciplerine binmeye çalışan birçok suçtan sabıkalı 25 yaşındaki Kenan Kaya, 23 yaşındaki İbrahim İpek, 27 yaşındaki Özer Aydın, 26 yaşındaki Murat Alyansoğlu ve 21 yaşındaki Yasin Öztürk'e silahlı saldırıda bulundu.

Saldırı sırasında Yasin Öztürk araç içinde, Murat Alyansoğlu ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda yaralanan Kenan Kaya, İbrahim İpek, Özer Aydın ile yoldan geçerken kurşunlara hedef olan 25 yaşındaki Havvanur Gözer ve kızı 5 yaşındaki Melisa Şide, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Tedavilerinin ardından taburcu edilen yaralılardan Kenan Kaya, İbrahim İpek, Özer Aydın Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alındı. Sorgularında saldırıyı kimlerin yaptığını bilmediklerini öne süren 3 kişi, daha sonra sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, silahlı saldırı olayına karışan 4 saldırgandan M.A.K. ve E.Ö.'yi yakaladı. 2 zanlı mahkemece tutuklandı.

KAMERAYA YAKALANDILAR

Silahlı saldırı sırasında yaşanan dehşet anları Hilal Necmiye Hüsniye Ataberk İlköğretim Okulu'ndaki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, saldırganlar, okul önünde duran cipi ve içinden inerek alışverişe giden 5 kişiyi takip etti. Bu sırada sandırganlardan 3'ü saklanırken, diğeri de olay yeri yakınlarında bekleyerek gözcülük yaptı.

Hiçbir şey olmamış gibi sürekli cep telefonuyla görüşen saldırganın uyarı hareketiyle başlayan dehşet dakikalarında saldırganlar, tabancalarını peşpeşe ateşlemeye başladı. Olay sonrasında çevredekilerin panik yaşaması için de tabancalarıyla kaçarken de ateş etmeye devam ettikleri görülen saldırganlar, hiçbir engelle karşılaşmadan uzaklaşabildi.

Haberin Devamı

Olay sırasında ve sonrasında büyük şok yaşayan insanların korku içinde kaçışları da kamera kayıtlarında yer aldı. Kamera kayıtları, polisin saldırıyı aydınlatabilmesi için büyük rol oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!