Böyle vicdansızlık olur mu!

Güncelleme Tarihi:

Böyle vicdansızlık olur mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÜVEY ANNE DEHŞETİ YARGICI İSYAN ETTİRDİ

Altını pislettiği için dört yaşındaki üvey oğlunu döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ayşe Kaya, iki yıl sonra tutuklandı. Mahkeme Adli Tıp Kurumu raporunu değerlendirerek bu karara varırken, Mahkeme Başkanı Zekeriye Dilsizoğlu tepkisini, ‘‘Böyle vicdansızlık olur mu?’’ diyerek dile getirdi.

Beyin kanaması geçirdi

Ayşe ve İlhan Kaya çifti, 18 Kasım 1997'de evlendi. Her ikisi de ikinci kez dünyaevine giriyorladı ve her ikisinin de ilk evliliklerinden birer çocukları vardı. İlhan Kaya evlendikten birbuçuk ay sonra oğlu Kürşat'ı yanına aldı. Üvey anne Ayşe Kaya, Kürşat'a ancak üç ay bakabildi. 2 Nisan 1998'de Kürşat'ı döverek ölümüne neden olmak suçundan yargılanmaya başladı. Davanın iddianamesinde tuvalete götürdüğü Kürşat'ı küçük bir bedenin kaldıramayacağı derecede dövdüğü ve bayılması üzerine telaşa kapılarak hastaneye götürdüğü belirtildi. Kürşat'ın, kafasına yediği ağır darbeler sonucu beyin kanaması geçirerek öldüğü anlaşıldı.

Ayşe Kaya, tutuksuz olarak çıktığı Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları reddederken, ‘‘Koltuktan düşmüş. Ben niye çocuk öldüreyim ki?’’ dedi. Eşi de onu savundu: ‘‘Karım düştü diyorsa düşmüştür. Çocuğu dövmesi için hiçbir neden yok!’’ Bu savunma karşısında sinirlenen yargıç Zekeriya Dilsizoğlu, ‘‘Raporlara göre, çocuk yediği darbeler sonucu ölmüş. Düşerek ölmemiş. Dosyayı okuduğumda tüylerim diken diken oldu. Böyle vicdansızlık olur mu?’’ diye konuştu.

Mahkeme heyeti bundan sonra, sanığın TCK'nın 449/1 maddesi uyarınca cezalandırılması hususunu değerlendirecek. Eğer bu madde uygulanırsa üvey anne Ayşe Kaya, ömürboyu ağır hapis cezasına çarptırılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!