Boyanma kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Boyanma kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mecidiyeköy Meydanı üzerindeki viyadüğün kolon ve kirişlerinin, 26 yıl sonra ilk kez boyanması, dün Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın da katıldığı törenle kutlandı.

Tören için Mecidiyeköy Meydanı Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile donatıldı. Dev hoparlörlerden sürekli olarak 10. Yıl Marşı yayınlandı. Trafik polisleri, tören alanına gelen siyah plakalı resmi araç yoğunluğunun da etkisiyle tıkanan trafiği açmakta güçlük çekti.

1974’te hizmete açılan viyadüğün bir sponsor boya firması tarafından ücretsiz boyanması üzerine düzenlenen görkemli törene Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sponsor firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Uzunyol ile davetliler katıldı. Protokol listesinde adı bulunmasına karşın İstanbul Valisi Erol Çakır törene katılmadı.

Bakandan deprem uyarısı

Atatürk, şehitler ve depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan törende konuşan Aydın, İstanbul’un zemininin güçlü olduğunu, ancak İstanbullular'ın olası bir depreme karşı hazırlıklı olmaları, binalarını kontrol ettirmeleri ve sağlamlaştırmaları gerektiğini vurguladı. Binaların güçlendirilmesi ve tahkim edilmesi için 500 firmaya proje çizim yetkisi tanındığını belirten Aydın, bu firmaların isim ve metrekare başına alacakları ücret listelerinin Bayındırlık İl Müdürlükleri’nden temin edilebileceğini söyledi.

Gürtuna da törende yaptığı konuşmasında, Taksim Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi için Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayını beklediğini hatırlattı. Onay geldiğinde Taksim Meydanı ile birlikte Cumhuriyet Caddesi, Halaskargazi Caddesi ve Mecidiyeköy Meydanı’nın yeniden düzenleneceğini anlatan Gürtuna, ‘‘Metro’nun açılışı ile birlikte tercihli yolu da bu cadde üzerinden kaldırarak, burayı, tabiri yerindeyse, Paris’te Champs-Elysees neyse, İstanbulda’da bu cadde o hale gelecektir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!