Bosch'tan yeni fren sistemi

Güncelleme Tarihi:

Boschtan yeni fren sistemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2007 17:22

Bosch'un, üst seviyede güvenlik ve konfor fonksiyonları bulunan lüks otomobiller için dizayn ettiği yeni fren kontrol sistemi ESP Premium'un, önümüzdeki birkaç ay içinde iki otomobil üreticisi tarafından araçlara monte edilmeye başlanacağı bildirildi.

Bosch'tan yapılan yazılı açıklamada, üst seviyede konfor ve güvenlik sağlayan Bosch ESP Premium'un, daha sessiz ve titreşimsiz olmasının yanı sıra hızlı ve doğru basınç uygulama özellikleriyle farklılık yarattığı belirtildi. Bosch'un, ESP ürün yelpazesini ESP Premium versiyonuyla genişlettiği ifade edilen açıklamada, üst seviyede güvenlik ve konfor fonksiyonları bulunan lüks otomobiller için dizayn edilen ESP Premium'un, önümüzdeki birkaç ay içinde iki otomobil üreticisi tarafından araçlara monte edilmeye başlanacağı bildirildi.

ESP Premium'un, Bosch tarafından imal edilmekte olan ESP ve ESP Plus versiyonlarını tamamladığı kaydedilen açıklamada, bu üç sistemin birlikte, küçük, lüks otomobiller veya hafif ticari araçlarda, fren kontrol sistemlerinin değişen taleplerini karşıladığı ifade edildi. Bosch Fren Kontrol Sistemleri İşkolu Başkan Yardımcısı Herbert Hemming de, ESP Premium'un bir yandan güvenlik ve çeviklik sağlarken, aynı zamanda konfor düzeyini de yükselttiğine işaret ederek, “Sistem, daha sessiz ve hemen hiç titreşimsiz çalışmasına rağmen, çok daha hızlı fren basıncı oluşturuyor” dedi.

ESP PREMIUM'UN ÖZELLİKLERİ

Açıklamaya göre, ESP Premium'un en önemli özelliği, altı pistona sahip pompa dizaynı. Bu dizayn ile fren basıncının en yüksek ve en düşük değerleri arasındaki zaman farkı, önceki değerlere göre yüzde 90 oranında azaltılıyor. Bu azalma, fren kontrolünün sürücü tarafından neredeyse hiç hissedilmemesine rağmen çok hızlı olmasını sağlıyor.
Sistem sayesinde fren basıncı geniş aralıkta ayarlanabiliyor ve sürücü, sürüş durumuna daha kolay uyum sağlayabiliyor. Böylece sistem, araç içindeki yolcuların konforunu da eksiksiz sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!