Borsa İstanbul'a kanlı baskın

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbula kanlı baskın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 22:01

15 TEMMUZ darbe girişiminde, darbeci askerlerin İstinye’deki Borsa İstanbul’u (BİST) bastıkları görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Darbeci askerler zırhlı personel taşıyıcı ve eskort bir araçla saat 23.45 sıralarında İstinye’deki BİST’e geliyorlar. İçeri giriyorlar. Daha sonra halk BİST çevresinde toplanmaya başlıyor. Bu sırada TOMA, BİST önüne geliyor. Bu sırada darbeci askerlerden biri TOMA’nın şoförü polis memuru Şevket Uzun’u şehit ediyor. Özel Harekat Timleri polisi şehit eden darbeci askeri vuruyor. Darbeci askerler BİST çevresinde toplanan halka ateş ederek Fatih Satır’ın şehit edip 31 kişiyi de yaralıyor. Polisin düzenlediği operasyonda BİST’te 11 asker gözaltına alındı. Yaralı ele geçen asker de hastahaneye kaldırıldı.  

ATEŞ ETMEZSENİZ PEYGAMBERİMİZİN ŞEFAATİNDEN MAHRUM KALIRSINIZ
1’i polis 2 kişinin şehit olduğu 31 kişinin de yaralandığı baskında, darbecilerin başındaki Binbaşı Murat Çelik’in yanındaki erlere, “Ateş etmezseniz kıyamet günü peygamberimizin şefaatinden mahrum kalırsınız” dediği bildirildi. Binbaşı Murat Çelik olay yerinden kaçarken, soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gürcan Sercan ile yardımcısı Albay Haydar Yalın gözaltına alındı. Sercan ve Yalın’ın gözaltına alınması polis kamerası tarafından da görüntülendi. 

BAKMADAN GEÇME!