Boncuklu çete evinde basıldı

Güncelleme Tarihi:

Boncuklu çete evinde basıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2003 00:49

‘‘Tantanacılık’’ adı verilen yankesicilik yöntemi ile çocuklara kapkaç yaptıran çetenin 13 elemanı yakalandı. Evde, ‘‘Çakır tantanacılar kaftiler (Hırsızlar) Serkan’’ yazan cezaevi işi boncuk işlemesi bulundu.

Diyarbakır ve Bingöl'den, iş bulma vaadiyle getirdikleri küçük yaşta çocuklara, tantanacılık yöntemiyle kapkaç yaptırdıkları belirlenen Oğuz Sorguç yönetimindeki çetenin, 4'ü 18 yaşın altında, toplam 13 üyesi yakalandı. Aralarında Derya Tuna'yı vuran Hüseyin Bozan'ın kardeşi Salih Bozan'ın da bulunduğu sanıkların kaldığı Tarlabaşı'ndaki bir eve baskın düzenleyen polis, 2 ruhsatsız tabanca, 4 şarjör, 4 dolu fişek, 5 sahte nüfus cüzdanı ve 1 sahte ehliyet, zanlıların uyuşturucu madde içebilmek için pet şişelerden yaptıkları nargileler ele geçirdi.

Banka önünde pusu

Evde bulunan en ilginç eşya ise, üzerinde ‘‘Çakır tantanacılar kaftiler Serkan’’ yazan cezaevi işi boncuklarla işlenmiş bir duvar süsü oldu. Polis, ‘‘kafti’’ sözcüğünün, argoda hırsız anlamında kullanıldığını belirtti. Çete elemanları ilk ifadelerinde, özellikle banka ve döviz bürosu önlerinde pusu kurduklarını, 2 arkadaşları kavga ediyormuş gibi yaparak gözlerine kestirdikleri kurbana çarpınca, 3'üncü kişinin yankesicilik olayını gerçekleştirdiğini söylediler. Zanlılar, şu ana kadar aynı yöntemi kullanarak parasını çarptıkları 6 kişi tarafından teşhis edildi.

Başarısıza işkence

Çete üyelerinin, halen firarda olan liderleri Oğuz Sorguç'un denetiminde, Bingöl ve Diyarbakır gibi illerden küçük yaşta çocukları, iş bulmak vaadiyle İstanbul'a getirip zorla hırsızlık yaptırdıkları ortaya çıktı. Çetenin, ‘‘başarısız’’ olan çocukları işkence yaparak cezalandırdıkları belirtildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan sanıklar, Beyoğlu Adliyesi'ne götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!