Bon Jovi memleketini salladı

Güncelleme Tarihi:

Bon Jovi memleketini salladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2001 01:46

Dünyanın en popüler gruplarından Bon Jovi, dünya turnesinin son konserini New Jersey'de verdi. Burası, grubun doğup serpildiği şehir. İki gece üst üste gerçekleşen konser de epey görkemli oldu tabiatıyla. Ayıptır söylemesi biz de oradaydık.

Bağrından Bruce Springsteen, Brian De Palma ve Frank Sinatra gibi şahsiyetleri çıkaran New Jersey'in meşhur çocuklarından biri de Bon Jovi Grubu. Yaklaşık yirmi yıldır müzik aleminde arz-ı endam eden ve bugüne kadar milyonlarca albüm satan grup, ‘‘One Wild Night’’ adını taşıyan ve piyasaya Universal Müzik etiketiyle çıkan son albümünün tanıtım turnesinda son konserini memleketleri New Jersey'de verdi. Hem de ne konser!

FANLARIN PARTİSİ

Bon Jovi'nin geçen hafta (27-28 Temmuz) gerçekleşen konser aktivitesi tam üç gün üç gece sürdü. Mekan meşhur Giants Stadyumu'ydu.

Bon Jovi hayranlarının bilet kuyruğunda sabahladığı stadyum ve çevresi günlerce önceden hazırlanmıştı. Bon Jovi fanları arasında bedenine Bon Jovi dövmesini yaptıranlardan arabasına Bon Jovi plakası alanlara, eyaletler arası millerce yol kat edenlerden Bon Jovi ismini duyunca göğüslerini açan sarışın bimbolara kadar her cins insan vardı ama bir tane bile siyaha rastlayamadık.

Fiyatları 75-80 dolar civarında seyretmesine rağmen iki konserin biletleri de tamamen tükenmişti.

İlk günkü konseri 60 bin, ikinci günkü konseriyse 50 bin insan izledi. Üstelik aynı günlerde New Jersey'e yarım saat mesafedeki New York şehri de Madonna konserine teslim olmuştu.

Bon Jovi etkinliklerinin ilki tüm dünyadan yalnızca bin adet Bon Jovi fanının katıldığı sound-check partisiydi.

Türkiye'den de Miller talihlisi Pınar Bilican ve CNBC-e talihlisi Mehmet Ömür'ün katıldığı partide gayet havalı bir şekilde sound-check yapan Bon Jovi'ye gururu olduğu New Jersey eyaletinin bütün ileri gelenleri tarafından tek tek plaket verildi.

SAHNE MÜTHİŞTİ

Asıl konser ise gerçekten övgüyü hak eden görkemli bir sahne şovuydu aynı zamanda. Stadyumda saha içine kurulmuş sahnenin tasarımı, ışık ve görsel efektler, multivizyon gösterileri, sahneye iniş ve çıkış düzeni inanılmaz başarılıydı.

Sanırız grup üyeleri bir gece önceden çok iyi uyumuş ve beslenmişlerdi çünkü sahnedeki performansları (özellikle davulcu Tico Torres ve solist Jon Bon Jovi) şapka çıkartılacak cinstendi. Konser sırasında ve sonrasında onlarca havai fişek patlatıldı.

Stadyumu dolduran binlerce insan tek bir ağızdan grubun ‘‘Bad Medicine’’, ‘‘You Give Love A Bad Name’’ ve ‘‘It's My Life’’ şarkılarını söyleyince grup pek nazlanmadan iki kez bis yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!