Bombardıman ve kara harekatı başladı

Güncelleme Tarihi:

Bombardıman  ve kara harekatı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2003 20:20

Bağdat'a yönelik ikinci hava saldırısı başlarken, ABD'li deniz piyadeleri de Kuveyt sınırından Irak topraklarına girdi. İngiliz birliklerinin de katıldığı operasyonda sınırdaki Irak'a ait Umr Kasr kasabası ele geçirildi.
 Bağdat'a füze saldırısı/DHA ÖZEL - VIDEO
 II. Bombardıman - VIDEO
 Operasyonda hangi silahlar kullanıldı?

Haberin Devamı

Bağdat'a yönelik ikinci Amerikan bombardımanı başlarken, güneyden de askeri harekat başladı. Kuveyt'teki ABD ve İngiliz askerleri Irak'ın güneyine girerek sınır yakınındaki Umr Kasr adlı Irak yerleşim birimini ele geçirdi.

ÖNCE BAĞDAT'A BOMBARDIMAN BAŞLADI

Reuters muhabirleri, Amerikan güçlerinin attığı Cruise füzelerinin Bağdat'ın göbeğini isabet aldığını, bu akşamki hava bombardımanının sabaha karşı başlatılan bombardımandan daha yoğun olduğunu bildirdiler.

Bağdat'taki hükümet binaları yakınında patlamalar meydana gelirken Dicle nehrinin sol yakasında, en az 3 hükümet binasının yoğun bombardımanda isabet aldığı belirtildi. Dışişleri ve Planlama bakanlıklarının bulunduğu semtten duman yükseliyor.
Amerikan bombardımanın hedef aldığı bölgede Irak lideri Saddam Hüseyin'in saraylarının bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Dicle Nehri'nin batı yakasına düşen bölgede Saddam'ın en az 2 sarayı ve Irak istihbarat karargahının yer aldığı belirtildi.

AZİZ'İN BÜROSU VURULDU

Amerikan MSNBC televizyonu, Bağdat'ın bombalanması sırasında Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz'in bürosunun isabet aldığını ve binada yangın çıktığını bildirdi. Bombalama sırasında Tarık Aziz'in binada olmadığı sanılıyor. AP ajansı da, Bağdat'taki Cumhuriyet Muhafızları kışlasının da roketlerle vurulduğunu bildirdi.

ABD DENİZ PİYADELERİ KUVEYT-IRAK SINIRINI GEÇTİ

El Cezire ve CNN televizyonları, ABD 1. Deniz Piyade Sefer Gücü'nün Kuveyt'ten sınırı geçerek Irak'a girdiğini duyurdu. Son gelen haberlerde ise ABD ve İngiliz birliklerinin Irak'ın içinde Kuveyt sınırına yakın Umr Kasr adlı kasabayı ele geçirdiği bildirildi.

ESAS SALDIRI BU GECE BAŞLIYOR

Bir İngiliz askeri kaynağı, Irak'a asıl saldırının bu gece başlayacağını söyledi. Askeri kaynak, İngiliz güçlerinin de Irak'a yönelik kara operasyonuna katıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!