Bombacının profili

Güncelleme Tarihi:

Bombacının profili
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2001 00:00


Toygun ATİLLA / İSTANBUL
Haberin Devamı

Son 8 ayda 36 ayrı yere koyduğu, kadın çoraplarına sarılı zaman ayarlı boru tipi bombalarla dehşet saçan ‘Türk Unabomber’ı yakalamak için özel bir ekip kuruldu. ABD'nin ünlü bombacılarından ‘Unabomber’ lákaplı Prof. Thedore J.Kaczynski'ye benzetilen meçhul Türk bombacıyı yakalamak için, psikiyatrlarla görüşülerek kişilik profili belirlendi.

İlk belirlemelerin sonunda bombacının iyi giyinen, işadamı ya da kendisine işadamı görüntüsü veren, sakin, kendine güvenli, şüphelenilmeyecek masum yüzlü biri olduğu ortaya çıktı.

Bombacının mesleği ile ilgili değerlendirmelerden ise ilginç sonuçlara varıldı. Bombacı, işadamı, sanatçı, hatta medya mensubu bile olabilir. Bu sonuca patlayıcıların konulduğu yerlerden vardıklarını söyleyen yetkililer, ‘‘Bir gazetenin korumalarının görev yaptığı otoparka beş kez bomba koyuyor. Başka bir gazetede otomobile bomba yerleştiriyor. Adliyelere, resmi dairelere, koruması olan kurumlara rahat rahat girip çıkıyor. Kesinlikle basit bir adam değil’’ dediler.

Bombacının, normal bir ruh yapısına sahip olmadığını da söyleyen yetkililer, dini tarafının ağır bastığını da belirttiler.

Bombacının kadın çorabını imzası gibi kullanması ise çorap üzerinde parmak izi bırakmamasına bağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!