Bomba üzerinde mi oturuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bomba üzerinde mi oturuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2013 14:08

Almanya’nın Duisburg kentinde bir inşaat şirketinin yaptığı evlerin altında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış kör bomba olduğu haberleri ev sakinlerinde derin korku yarattı.

Haberin Devamı

Duisburg'ta yayınlanan NRZ gazetesi "Evler bomba üzerine mi inşa edildi? Havadan çekilmiş fotoğraflardan sonra doğan şüphe. Alıcılar olayı taşındıktan sonra öğrendi" diye yazdı.

Yapımı yeni biten evlerde çok sayıda Türk oturuyor. İki kişilik aileler için yapılan 9 evde toplam 19 aile yaşıyor. Ev sahibi olanların çoğunluğunu ise Türkler oluşturuyor. İnşaat mühendisi Selahattin Tekin’in başında bulunduğu HAAK Komplettbau GmbH Duisburg şirketi tarafından inşa edilen evlerin tamamı bitti, ancak alt yapı çalışmaları halen sürüyor.

İŞTE O BİNALAR

Nihayet başımı sokacak bir evim var sevinciyle yeni dairelere taşınan ailelerin bir çoğu bomba haberiyle şoke oldu. Bomba uzmanları kısa süre içinde kazı ve inceleme yaparak, duruma açıklık getirecek. Sonucun kısa süre içinde açıklanacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

ALTIMIZ BOMBA MI
Evlerine yeni taşınan aileler, bomba üzerinde oturdukları korkusuyla hop oturup hop kalkıyor. Ev sakinlerinden bir çocuk babası Sadık Yücel; “Evimiz yeni bitti. Kasım’ın başında sevinçle taşındık. Huzur içinde oturmak için ev aldım. Dışarıdan, bulunduğumuz bölgenin, oturduğumuz caddenin bombalı mahalle olarak anılması beni çok endişelendiriyor. Komşularımdan bazılarına belediyeden bu konuyla ilgili yazı gelmiş. Onların evlerinin altında ve etrafında araştırma yapılacağı belirtilmiş.

AÇIKLIK KAZANMALI
Diğer ev sahipleri gibi yaklaşık 240 bin Euro para yatırdığını belirten Sadık Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bulunduğumuz nokta önemli bir merkez. Krupp Fabrikasına ait bir arazi. 150 metre ilerde bir sığınak var. Buralar mutlaka bombalanmıştır. Patlayan , patlamayan bomba da kalmış olabilir. Bomba olma ihtimali yüksek. Ne yapalım şimdi? Eğer bomba varsa, nasıl bir çare bulunur bilmiyorum. Soğukkanlılığı korumaktan başka çaremiz yok.”

KAZIYI BEKLEYELİM
HAAK Komplettbau GmbH sahibi mühendis Selahattin Tekin yaptığı kısa açıklamada basında çıkan iddialardan bir çoğunun gerçek dışı olduğunu belirtti. Hafta sonu olması dolayısıyla araştırma yapamadığını belirten Selahattin Tekin, hatanın kimden kaynaklandığının araştırılacağını ve belgelerle açıklamada bulunacağını söyledi. Firma sahibi Tekin, bomba şüphesinin yapılacak kazı ile netlik kazanacağını ve kimsenin endişe duymaması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!