Bomba sıyırdı

Güncelleme Tarihi:

Bomba sıyırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

81 bin ton ham petrol yüklü dev tanker Boğaz'da karaya oturdu. 11 saat nefeslerin tutulduğu İstanbul'da büyük bir facia atlatıldı.

İstanbul önceki gece yeni bir faciadan döndü. Rusya'nın Novorossisky Limanı'ndan aldığı 81 bin ton ham petrolü İtalya'nın Augusto Limanı'na götürmek için yola çıkan 247 metre boyunda 52 bin grostonluk Sea Salvia adlı Malta bandralı tanker, önceki gece saat 20.30 sıralarında Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na girdi.

Dümenci hatası

Kılavuz kaptan alan tanker, saat 21.00 sıralarında Haydarpaşa önlerine geldiğinde kılavuz kaptanı indirdi, ancak bir süre sonra Haydarpaşa mendireği önlerinde dibe oturdu. Telsizle Liman Başkanlığı'nı uyaran kaptan, dümenci hatası sonucu dibe oturduklarını ve kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalıştıklarını söyledi.

Römorkörler çekti

Tankerden herhangi bir sızma olmadığı belirtilirken, Boğaz trafiğinin tehlikeye düşmesi üzerine tankerin kurtarılması için Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine tanker, sabah 08.00 sıralarında römorkörlerle çekilerek Ahırkapı açıklarında demirlettirildi.

İstanbullular korku dolu bir gece yaşadı

Boğaz'da önceki gece bir facia atlatıldı. Rusya'nın Novorossisky Limanı'ndan kalkıp İtalya'ya giden Malta bandralı ham petrol yüklü tanker, Haydarpaşa önlerinde dibe oturdu. Kazanın dümencinin hatası yüzünden meydana geldiğini öne süren kaptanın yardım istememesi üzerine Boğaz trafiği uzun süre aksadı. Tanker sabahın erken saatlerinde römorkörlerle çekilerek kurtarıldı






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!