Bomba almak için Atina’ya giderken yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Bomba almak için Atina’ya giderken yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 00:00

Terör örgütü DHKP/C, ilk canlı bomba girişiminde başarısız olunca Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’e suikast düzenlemeleri için bir ekip görevlendirdi.

Örgütün eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ile İstanbul ve Edirne Emniyet Müdürlükleri, sınırlarda kırmızı alarma geçti.

Şifreli not çıktı

Polis, DHKP/C lideri Dursun Karataş’ın ölüm yıldönümünü olan 11 Ağustos’ta yapılması planlanan suikast için, 1,5 yıldır aranan ve “Terör örgütüne üye olmak”tan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Hasan Selim G. (24) ile Bülent Kemal Y.’nin (29) görevlendirildiğini belirledi. Takibe alınan şüpheliler, 5 Ağustos’ta, bomba ve silah almak için Yunanistan’a geçmek üzere Edirne’ye giderken yakalandı.

Hasan Selim G.’nin üzerinden “Yusuf Altun”, Bülent Kemal Y.’nin üzerinden “Serdar Duru” adına düzenlenmiş sahte kimlik ve pasaport çıktı.
Şüphelilere ait çantada, Yunanistan’da kullanılmak üzere alınan üç telefon kartı, çok sayıda cep telefonu ve Türkiye’de kullandıkları cep telefonu kartları ele geçirildi. Ayrıca iki şüphelinin üzerinde, örgüte ait şifreli aynı not bulundu. Şifreli notta, bomba yapımının anlatıldığı ve irtibata geçilecek kişilerin isimlerinin bulunduğu belirlendi.

İfade vermediler

Emniyette susma haklarını kullanan iki şüpheli, Beşiktaş 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün tutuklandı. Örgüt, 29 Nisan’da Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Hikmet Sami Türk’ü canlı bombayla öldürmek istemişti. Canlı bomba Didem Akman yaralı yakalanmış, suç ortağı olduğu öne sürülen Serkan Onur Yılmaz da gözaltına alınmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!