Bolu'ya ‘uydu haritalı’ takip

Güncelleme Tarihi:

Boluya ‘uydu haritalı’ takip
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2002 01:54

Bolu'da, 12 Kasım depreminden sonra Valilik ve TÜBİTAK'ın ortaklaşa hazırladığı Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Projesi ile meydana gelebilecek afetler uydudan çekilen haritalarla takip edilecek.

Bolu Valisi M. Ali Türker, projeyle Bolu'nun kontrol altına alındığını söyledi. Bolu'nun 12 Kasım ve 17 Ağustos depremleri ile geçmişte sel felaketleri yaşadığını hatırlatan Türker, ‘‘12 Kasım depreminden hemen sonra bölgemizin kontrolünü sağlamak için çalışmalara başlamıştık. Bu kapsamda kurduğumuz ekip, bir vali yardımcısı başkanlığında TÜBİTAK ile ortaklaşa çalışarak Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Projesi'ni hayata geçirdi’’ dedi. Proje kapsamında Bolu ve ilçelerinin değişik zaman aralıklarıyla uydudan fotoğraflarının çekildiğini belirten Türker, şöyle konuştu: ‘‘Bu fotoğraflar ilgili kurumlar tarafından harita haline getirildi. Bu haritada ormanlık alan, tepe, dağ, yol, köprü, akarsu, göl ve yerleşim alanlarını net olarak görebiliyoruz. CBS Projesi kapsamında Bolu'da meydana gelebilecek deprem, sel, heyelan ve orman yangınını uydudan güncellediğimiz haritalar aracılığıyla takip ederek felaket bölgesine daha hızlı ve doğru müdahale edeceğiz.’’

Cip safari için çağrı

BOLU Valiliği, Belediye Başkanlığı ile Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden olumsuz etkilenen Bolu'nun doğal güzelliklerini tanıtmak için ‘‘Cip Safari’’ düzenledi. Tertip komitesince 100'e yakın yazılı ve görsel medya mensubuna ‘‘Bolu'ya davet’’ mektubu gönderildi. Bolu halkının deprem sonrası acılarını, özlemlerini, hüzünlerini bir tarafa bırakıp yeniden hayata tutunmanın çabasını gösterdiği belirtilen muktupta, Bolu’nun turizm potansiyelinin tanıtılması istendi. Cip safariye katılacaklar, 3 gün boyunca Yedi Göller Milli Parkı (fotoğraftaki), Abant Krater Gölü, termal kaplıcalar, Mudurnu ve Göynük evlerini gezecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!