Bolu'da 25 çocuk hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Boluda 25 çocuk hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 12:36

Bolu'nun Mudurnu ilçesi ve Taşkesti beldesinde ateş, karın ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetlerinden dolayı 25 çocuk hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Bolu'nun Mudurnu ilçesi ve Mudurnu'ya bağlı Taşkesti beldesinde 3-12 yaş arasındaki 25 çocuk ateş, karın ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetlerinden dolayı ambulanslar ve özel araçlarla Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde Bulaşıcı Hastalıklar Servisinde tedavi altına alındı. Tedavi altındaki çocukların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bolu İzzet İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Danışman, yaptığı açıklamada, Mudurnu ve Taşkesti'den ateş, karın ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetleri ile çocukların hastaneye getirildiğini söyledi.

Danışman, şöyle konuştu:

“Yapılan ilk müdahalede ateşe sebep olan nonspesifik bir bağırsak enfeksiyonu düşünülmüştür. Hastaların buna yönelik tedavilerine başlanmıştır. Hastalara kesin teşhis, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Laboratuvarından gelecek tahlil sonuçlarına göre konulacak.”

Haberin Devamı

Bolu Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de konuyla ilgili araştırma yapıldığını kaydederek, “Mudurnu ve Taşkesti'de inceleme başlatıldı. Gerekli laboratuvar testlerinden sonra kesin sonuç çıkacaktır. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olmasını ve telaş etmemelerini istiyoruz” diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!