Bolu valisi: Bolu'da kuş gribi vakası görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Bolu valisi: Boluda kuş gribi vakası görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 13:46

Bolu Valisi Ali Serindağ, “Bolu'da kuş gribi vakası yoktur” dedi.

Vali Serindağ, Bolu'da dün akşam saatlerinde bir ailenin kuş gribi şüphesi ile Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'ne geldiğini belirterek, ”Köroğlu Devlet hastanesi dün akşam saatlerinde 3 kişilik bir aile kuş gribi şüphesi ile geldi.

Hastanede yapılan incelemeler sonucunda ailede kuş gribi virüsü görülmedi. Yapılan incelemelerin tamamlanmasından sonra aile hastaneden ayrıldı. Doktorların aile ile tekrar görüşmek istemesi üzerine aile tekrar hastaneye getirildi” diye konuştu.

Vali Serindağ, ailenin 2 ay önce yaban ördeği yediği ifade ederek, şöyle konuştu:

“Aile bundan iki ay önce yapan ördeği yemiş. Hastanede yapılan kontroller sonucunda ailede kuş gribine rastlanmamıştır. Ailenin hastaneden kaçması gibi bir olay söz konusu değildir.

Vatandaşlarımız kuş gribi vakaları konusunda kesinlikle bilgilendirilecektir. Bizim vatandaşlarımızdan gizleyeceğimiz bir konu yoktur.”

Kuş gribi konusunda vatandaşlarımız yetkililer tarafından verilen bilgileri dikkate alsınlar. Kulaktan duyma sözlerle hareket etmesinler.

Bolu'da kuş gribiyle ilgili çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini, şehre giriş ve çıkışlarda ekiplerin araçları dezenfekte ettiğini belirten Serindağ, “Bolu'da ve ilçelerimizde kuş gribi vakası bulunmamaktadır” dedi

Bolu'da dün akşam saatlerinde kusma ve baş dönmesi nedeniyle Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi gelen Yüksel Çelik, eşi Hacer Çelik ve 11 yaşındaki oğulları Göksel Çelik'te, yapılan kontroller sonucunda kuş gribine rastlanmadı. Ailede normal grip hastalığının olduğu belirtildi. Ailenin, 2 ay önce yediği yaban ördeğinden virüs kapmış olabilecekleri şüphesiyle hastaneye geldiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!