Bolu Dağı Tüneli’nde yangın paniÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Bolu Dağı Tüneli’nde yangın paniği
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 14:42

Bolu Dağı Tüneli’nde seyir halindeki otomobilin motor bölümünden aniden alev alması yangın paniği yaşattı. Otomobilde bulunan 2'si bebek, 5 kişi olayı yara almadan atlattı. Güvenlik kameralarından yangını gören yetkililer, jet fanları çalıştırırken, tünel yaklaşık yarım saat trafiğe kapatıldı. Tünelin önünde bekleyen itfaiye ekibinin yangını söndürmesinin ardından tünel açıldı.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 12.30 sıralarında Bolu Dağı Tüneli’nin Ankara yönünde tünel çıkışına yaklaşık 100 metre kala meydana geldi. Balıkesir’den ailesi ve akrabalarıyla birlikte memleketleri Ordu’ya giden Volkan Kütük yönetimindeki otomobil, motor kısmından alev aldı. Sürücü ile Bahar Sayharman ve kimliÄŸi öğrenilemeyen 1 kadın, yanlarındaki 2 bebeÄŸi alıp, otomobilden çıktı. Â

Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi yetkilileri, güvenlik kameralarından yanan aracı görerek jet fanları çalıştırıp dumanın tahliye edilmesini sağlarken, eletronik tabelalarla da tünelin iki yönlü ulaşıma kapatıldığı sürücülere bildirildi. Abant ve Kaynaşlı kavşaklarında trafik ekipleri araçları D- 100 karayoluna yönlendirdi. Tünelin önünde bulunan kontrol merkezinden çıkan itfaiye de kısa sürede yanan otomobili söndürdü.

Haberin Devamı

Söndürme çalışmalarının ardından otomobilin bagajındaki bavul ve çantalar karayollarına ait araca yüklendi. Otomobilde ayakkabılarını bırakarak kendini dışarı atan Bahar Sayharman, korku içinde eşyasını toplamaya çalıştı. Tünel, yaklaşık yarım saat sonra ulaşıma açıldı.

Sürücü Volkan Kütük, polise, otomobilin arıza lambasının yandıktan sonra motor bölümünden dumanların yükseldiğini, daha sonra da alev aldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!